“Türkiye’deki faaliyetlerimiz Henkel için çok önemli”

Güncelleme Tarihi:

“Türkiye’deki faaliyetlerimiz Henkel için çok önemli”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 16:06

Türkiye’ye gelen Henkel CEO’su Kasper Rorsted, ziyareti sırasında Türk Henkel’in üst düzey yöneticileri, çalışanları ve bazı önemli müşterileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Geçen yıl kısa bir ziyaret gerçekleştirdiği Türkiye’ye tekrar gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rorsted şunları söyledi:

"Türkiye, Henkel için çok önemli bir ülke ve buradaki işimizi düzenli yatırımlarla güçlendirdik. Büyük potansiyele sahip, dinamik bir ülke olan Türkiye özellikle son yıllarda istikrarlı ve güçlü duruşuyla dikkat çekiyor. Bu da uluslararası yatırımcılar için Türkiye’yi bir çekim alanı haline getiriyor.”

Henkel’in  başarısında Türkiye’nin çok önemli katkısı var

Küresel piyasalardaki zorluklara rağmen Henkel’in 2012 yılının ilk yarısında başarılı bir performans ortaya koyarak, tüm iş birimlerinde karlı bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Rorsted, “Başarımızda büyük bir pay, Türkiye’nin de içinde yer aldığı yükselen pazarlara ait. Henkel, 2012’nin ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 6,4 oranında artırarak 4 milyar 206 milyon euro seviyesine ulaştı. Türkiye’nin de içinde yer aldığı yükselen pazarlardaki satışlar ise organik olarak yüzde 8,1’lik bir artış gösterdi“ dedi.

Haberin Devamı

Henkel’in inovasyon gücüyle Türkiye’deki tüketicileri her zaman yeniliklerle buluşturduğunu belirten Rorsted, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk Henkel, 2011 yılında yaklaşık 360 milyon euro ile bugüne kadar yakaladığı en yüksek ciroya ulaştı. Son 10 yıl içinde Kozmetik ve Kişisel Bakım iş birimimiz 5 kat, Yapıştırıcı Teknolojileri iş birimimiz ise 3 kat büyüdü. Türkiye’deki köklü varlığımızdan ötürü gurur duyuyoruz ve buradaki faaliyetlerimizi sürdürerek, ülkedeki bu etkileyici büyüme yolculuğuna katkıda bulunmaya kararlıyız.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!