Türkiye’de sökülmesi yeniden gündemde

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de sökülmesi yeniden gündemde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:00

İtalya’nın Giglio Adası kıyısında 13 Ocak 2012’de kayalara çarparak alabora olan “Costa Concordia” yolcu gemisinin sökülmesi ile ilgili gelişmelerde ibre tekrar Türkiye’ye döndü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 8 Mart’ta Grosetto Savcılığı tarafından yerinden kaldırılması, yüzdürülmesi ve sökülmesi ile ilgili hukuki onayın çıkmasına karşın 112 bin tonluk Costa Concordia’nın bu işlemlerinin 150 milyon Euro’ya mal olacağı ve sigorta şirketinin ancak bunun yarısını karşılayabileceği öne sürüldü.

Piombino Belediyesi’nin öncelikle sökülme ihalesini aldığı ancak 300 kişinin çalışması ve el emeğinin pahalı olması dolayısıyla bundan vazgeçtiği, Civitavecchia tersanesinin de böylesine büyük bir gemiyi sökecek teknik kapasiteye sahip olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine ilk aşamada Costa Concordia’nın sökülmesine talip olan Türk şirketleri tekrar gündeme getirildi. “Il Messaggero” gazetesinin haberine göre Costa Concordia gelecek mayıs ayında yüzdürüldükten sonra römorkörlerle çekilerek büyük bir olasılıkla Aliağa gemi söküm tersanesine getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!