Türkiye’de gözümüz vardı, buradan Avrupa’ya sıçrarız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de gözümüz vardı, buradan Avrupa’ya sıçrarız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Lüks hamburgerci Carl’s Jr. Türkiye’deki ilk şubesini Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açtı. Carl’s Jr.’ın bağlı olduğu şirket CKE Restaurants Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı Ned Lyerly, “Türkiye’ye uzun süre göz diktik. 6-7 yıl inceledikten sonra geldik. Buradan Avrupa’ya açılmayı umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

LÜKS hamburgerci olarak anılan, adı Hollywood ile de özdeşleşen Carl’s Jr. ilk şubesini Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açarak Türkiye pazarına girdi. Carl’s Jr. ve  Hardee’s zincirlerinin sahibi CKE Restaurants Inc. 18 ülkede 3159 restoranla faaliyet gösteriyor ve 3.3 milyar dolar ciroyu aşıyor. Carl’s Jr.’ın 2010 yılı sonunda ulaştığı restoran sayısı ise 1259’du. CKE Restaurants Inc Kıdemli Başkan Yardımcısı Ned Lyerly; Çin, Vietnam, Endonezya, Şili, Malezya, Singapur, Polonya, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, Lübnan, Mısır, Pakistan’da restoranları olduğunu, Rusya’ya üç yıl önce girdiklerini hatırlattı. Türkiye’yi epeydir incelediklerini belirten Lyerly, “Uzun süredir gözümüz var. Büyük nüfusu, genç nüfusun ağırlığıyla bizim sektörümüz için çok cazip bir pazar. Çok heyecan verici bir ülke… Türkiye bize çok uygun. 18-33 yaş arası bizim asıl hedef
kitlemiz. Türkişe’de bu yaş aralığının oranına bakar mısınız” dedi.
100 restoran hedefi
Türkiye’de bekleme nedenlerini ‘doğru partneri bulmak’ olarak açıklayan Lyerly, “Pazarı 6-7 yıl kadar inceledik. Doğru partner ve doğru tedarikçileri bulmak istedik. Gerçek et ve malzemeler kullanıyoruz. Türkiye’de eti Namet’ten, tavuğu Banvit’ten alıyoruz. Yüzde 85 yerel tedarik kullanıyoruz” diye konuştu. Türkiye’de 100 restoranlık bir zincire dönüşeceklerini açıklayan Lyerly, 3-4 yılda en az 25 restoran açacaklarını söyledi.
Avrupa’ya çıkış kapısı
CKE Restaurants Inc., Ortadoğu’da 1997’de bünyesine kattığı Hardee’s markasıyla büyüyor. Türkiye’de Hardee’s açmama nedenlerini Lyerly şöyle açıkladı: “Türkiye’de Hardee’s açmadık çünkü, evet Türkiye Ortadoğu’da ama o tam bir çıkış kapısı. Rusya ve Türkiye, Avrupa’da faaliyetimiz olan iki ülke. Türkiye’nin Avrupa’ya geçiş kapımız olmasını istiyoruz.”
1 milyar dolarlık pazar
Türkiye’nin hem global oyuncular hem de yerel zincirlerle çok sayıda oyuncuya sahip olduğunu belirten Lyerly, “Çok oyuncu var ama bu sadece Türkiye’ye özgü bir durum değil. Bizim faaliyet gösterdiğimiz alanın 1 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu hesaplanıyor. Her yıl yüzde 9 büyüyor” dedi. Lyerly, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim en bildik rakiplerimiz buradalar. Onlarla rekabette oldukça tecrübeliyiz. Fakat biz o bildik markaların çoğunu kendimize rakip görmeyiz. Hepsinden farklıyız ve katma değerli burger satarız.”

Haberin Devamı

Sosis arabasında doğan gülen yıldız

Haberin Devamı

CKE Restaurants, bu yıl faaliyet göstereceği ülke sayısını 19’a çıkaracak. 70 yıl kadar önce Karl Karcher’in kurduğu Carl’s Jr., Kaliforniya’da sosisli sandviç arabasında doğdu. CKE Restaurants Inc Kıdemli Başkan Yardımcısı Ned Lyerly, “Şimdi fast-food (hızlı yemek) işinde bir ikon. Birkaç yıl önce Karl Karcher vefat etti. Ailenin üyeleri hayatta ama şirket franchise kanalıyla büyüyor. Carl’s Jr.’un logosu gülümseyen, mutlu bir yıldız. Herkesi mutlu etmeyi kendine ilke edinmiş bir marka” diye konuştu.

Terzi usulü çalışıyor

CKE Restaurants Inc Kıdemli Başkan Yardımcısı Ned Lyerly, Carl’s Jr.’ın hamburger işinde katma değerle fark yarattığını ve terzi usulü çalıştığını belirterek, “Biz kalite ve iyi mönüye odaklıyız. Hiçbir şey hazırlanıp bekletilmez. Siparişe göre hazırlık yapılır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!