Türkiye’de 100 milyon Euro’yu aştı, dünyada ilk 10’a yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de 100 milyon Euro’yu aştı, dünyada ilk 10’a yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 00:00

Bosch Termoteknoloji Başkanı Uwe Glock, ısıtma, klima ve havalandırma ürünleriyle Türkiye’den elde ettiği cironun yüzde 33 arttığını belirterek, “Türkiye yüzümüzü güldürdü. 2010’da 100 milyon Euro’yu aşan ciromuz 2011’de yüzde 10 artacak” dedi.

Haberin Devamı

BUDERUS ve Bosch markalarıyla satışa sunulan ısıtma, soğutma, klima ve havalandırma ürünleriyle Türkiye’de 2010 yılında 2009’a oranla yüzde 33’e varan bir artış sağlayan Bosch Termoteknoloji’nin Başkanı Uwe Glock, “Türkiye yüzümüzü güldürdü. 2010 yılında 100 milyon Euro’nun üzerinde olan ciromuzda 2011’de yüzde 10 bir artış hedefliyoruz” dedi.

Manisa’dan ihracat

Glock, Bosch Termoteknoloji bünyesinde yoğuşmalı kombi üreten en büyük fabrikanın Manisa’da yer aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “2009 yılında Manisa’daki üretimimiz 250 bin adet seviyesindeyken 2010 yılında bu sayıyı 360 bin adede çıkartmayı başardık. Manisa’daki üretimin yaklaşık yüzde 80’i ihraç ediliyor ve en fazla ihracat Avrupa ülkelerine gerçekleştiriliyor. Manisa bizim için önemli bir üretim merkezi. Fabrika çevresinde tesisi istediğimiz kadar büyütebileceğimiz boş arazimiz var. Kapasite arttırımına devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

 60 ülke arasında ilk 10’da

Bosch Termoteknoloji gelirlerinin, 2010 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 8 artış göstererek kriz öncesi rakamların da üzerine çıktığını söyleyen Glock, şöyle konuştu: “Bosch Termoteknoloji olarak dünya genelinde 60 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye bu ülkeler arasında ilk 10’da yer alıyor. Asya, Latin Amerika, Doğu Avrupa ve özellikle de Rusya ile Türkiye pazarları iş hacmimizdeki gelişimin önemli kaynaklarını oluşturuyor. 2009 yılında 2.9 milyar Euro’ya ulaşan satış rakamlarımız 2010 yılında artışını sürdürerek 3.1 milyar Euro seviyelerine çıktı.”
Bosch Termoteknoloji olarak Ar-Ge’ye verdikleri önemi ve ileri teknolojilerin sektöre entegre olmasındaki öncü rollerini vurgulayan Glock, “Geçtiğimiz yıl Ar-Ge çalışmaları için harcadığımız bütçeyi bir önceki yıla göre yüzde 22 artırarak 115 milyon Euro’ya çıkardık. Bunun yaklaşık yüzde 5’ini Manisa’daki Ar-Ge departmanına aktarıyoruz” dedi. Bosch Termoteknik Türkiye Ortadoğu ve Kafkasya Satışlarından Sorumlu Satış Direktörü Selman Tarmur da, “Türkiye’de her yıl doğalgaz altyapısı yaygınlaşıyor. Ayrıca önemli bir değişim pazarı var. 6.2 milyon bireysel doğalgaz kullanıcısının 1 milyonu doğalgaz sobası kullanıyor.”

Haberin Devamı

Dünya ‘hibrid’e geçiyor Türkiye’de teşvik istiyor

BOSCH Termoteknik, Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen ISH Fuar’na, Buderus markası ile katıldı. 23 bin metrekarelik alana sahip “Buderus Enerji Evi” konseptli standta en çok dikkat çeken yeni ve ileri teknoloji ısıtma sistemleri arasında “hibrid sistemler” ile iPhone, iPod touch ve iPad’lerde kullanılmak üzere geliştirilen uygulama programı oldu. Bosch Termoteknik Türkiye Ortadoğu ve Kafkasya Satışlarından Sorumlu Satış Direktörü Selman Tarmur, yenilenebilir enerji ürünlerinin toplam satışlarından aldığı payın yüzde 15 olduğunu belirterek, “Dünya ısıtma soğutma ve havalandırma sektörü geleceğe yönelik ileri teknolojiler arasında yer alan hibrid sistemlere odaklandı. Hibrid sistemler ise toplam pazardan henüz yüzde 5-6 pay alıyor.  Türkiye’ye hibrid sistemlerin yerleşmesi  için teşviklere ihtiyaç var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!