Türkiye bölgenin merkezi oldu Turkcell 1.7 milyar yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bölgenin merkezi oldu Turkcell 1.7 milyar yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 00:00

Türkiye’nin son dönemlerde hızla büyüdüğünü bölgenin merkezi haline geldiğini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “2011’de de yabancı iştiraklerimize yapacağımız yatırımlar da dahil 1.7 milyar lira yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bunun içinde 3G önemli bir yer tutacak. 2011 için Turkcell’in yüzde 7-9 arasında bir büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

5 milyar insan bağlı
Bu yıl Davos’ta en çok kullanılan kelimelerden birinin şeffaflık olduğuna işaret eden Ciliv şöyle konuştu: “2010’da dünya ekonomisi yüzde 5’e yakın büyüdü, kriz geride kaldı. Siyasi ve ekonomide olumlu bir hava var, ayrıca bu sene teknolojinin hayatımıza kattıkları da gündemde. Herkes ‘mobil iletişimin yarattığı farkı’ konuşuyor. Bugün 5 milyar insan cep telefonuyla birbirine bağlı. 3G, hızlı mobil internet sayesinde şu anda 2 milyar olan mobil internet kullanıcısının 2020’de 4 milyara çıkacağından bahsediliyor. Ben bu rakama daha çabuk ulaşılacağını düşünenlerdenim. Mobil iletişim sayesinde siyasette de demokratikleşme, şeffaflaşma var. Çünkü insanlar bilgiye anında ulaşabiliyorlar ve çok çabuk haberleşebiliyorlar.”
1 milyar kişi sistemde
Dünyada 1.8 milyar kişinin banka hesabının olduğunu, herkesin 2-3 adet banka hesabı olduğu düşünülürse sisteme dahil 1 milyar civarında insan olduğu sonucunun çıktığını vurgulayan Süreyya Ciliv, şu bilgileri verdi: “Turkcell olarak, Türkiye olarak çok doğru bir yerdeyiz. Turkcell olarak dünyadaki en yeni teknolojileri değerlendirerek en uygunu olduğuna inandığımızı ülkemize getiriyoruz. Türk insanının potansiyelini realize etmesi için en yeni teknolojilere sahip olması gerektiğine inanıyoruz. İşimiz bu. Vizyonumuz ve cesaretimiz var. Yeni teknolojilerin Türkiye’ye geç gelmesi gibi bir şey bundan sonra söz konusu olmaz.”
Dışar da işler iyi
İştiraklerinin de hızla büyüdüğünü vurgulayan Süreyya Ciliv, “Ukrayna’daki şirket 2009’da karlılığı yüzde 5 iken bu sene yüzde 20’ye yaklaştı, Belarus’taki şirkette de güzel gelişmeler oldu. Superonline üzerinden sunulan fiber intenet hizmeti mobil internet hizmetiyle birbirini tamamladı” dedi.

Haberin Devamı

İşkur işbirliğiyle 2 bin gence eğitim verilecek

TURKCELL, İşkur’la gerçekleştirdiği mesleki gelişim programıyla 2011 yılında 2 bin kişiye eğitim vereceğini duyurdu. Turkcell, 2010 yılında bin 110 kişiyi istihdam ettiği çalışmasını, 2011’de de devam ettirecek. Eğitimleri tamamlayanlar Turkcell ekosisteminde istihdam edilecek. Program, Türkiye genelinde 12 farklı ilde devam edecek. Perakende sektörüne yönelik programlar, Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi eğitmenleri tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Samsun, Adana, Trabzon, Kocaeli’nde yapılacak. Eğitimi bitiren Turkcell bayileri ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!