Türkiye Bankalar BirliÄŸi’nden önemli uyarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Bankalar Birliği’nden önemli uyarı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 16:51

Türkiye Bankalar Birliği, yaptığı resmi açıklamada, bir yıl içinde kredi kartı borcunun yüzde 50’sinden azını ödeyenlerin, dönem borcunun tamamını ödeyene kadar kartından nakit çekimi yapamayacak.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında YönetmeliÄŸin 22’nci maddesinde yapılan ve 17 Haziran 2011 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme gereÄŸince; bir takvim yılı içerisinde, en fazla 3 defa, dönem borcunun yüzde 50’sinin altında ödeme yapılan kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar arttırılamaz ve bu tür kartlar nakit kullanımına kapatılır.           Â

Söz konusu düzenleme, kart hamilinin aynı bankada birden fazla kredi kartının bulunması durumunda, o bankadaki tüm kredi kartlarını etkileyebilecektir.
Son ekstre borcunun tamamının ödenmesi durumunda kartlar, nakit kullanımına ve limit artırımına tekrar açılacaktır.  Â

Dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar geçecek sürede, kredi kartları, mal ve hizmet alımına ilişkin harcamalarda kullanılmaya devam edilebilecek olup, mal ve hizmet alımlarında uygulama değişikliği yapılmamıştır.

Kart hamillerinin nakit kullanım ve limit artırım taleplerinde sorun yaÅŸamamaları için yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.         Â
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!