Türkiye Avrupa Visa Ligi'nde dördüncü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Avrupa Visa Liginde dördüncü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Visa International Avrupa Bölge Başkanı Hans Van der Velde, ‘‘Türkiye Avrupa'da ödeme kartı sayısı açısından dördüncü, işlem hacminde de sekizinci sırada. Türkiye, bu potansiyeliyle daha da yükselir’’ dedi.

Dünyada 600 milyondan fazla insanın Visa kartı taşıdığını belirten Visa International'ın Avrupa Bölge Başkanı Hans Van der Velde, 1.1 trilyon dolardan fazla işlem hacmi bulunan Visa'nın, 200 ülkede işlem gerçekleştirildiğini ve 15 milyon kabul noktası bulunduğunu açıkladı.

Başkan Van der Velde, kısa bir İstanbul seyahati sırasında Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de Avrupa bölgesinde kart sayısı bakımından dördüncü, işlem hacmi bakımından da sekizinci büyük pazar olduğunu söyledi. İngiltere'nin 47.8 milyon kart sayısı ile Avrupa'da birinci sırada bulunduğunu belirten erde, 19.9 milyon kart sayısı ile İspanya'nın ikinci sırada, 13.9 milyon kart sayısı ile Fransa'nın üçüncü sırada, 10.5 milyon kart sayısı ile Türkiye'nin dördüncü sırada yeraldığını belirtti.

TÜRKİYE BÜYÜK PAZAR

Van der Velde'nin verdiği bilgilere göre, Türkiye kart sayısında İtalya, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerin önünde yer alıyor.

Van der Velde, Türkiye ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Türkiye büyük bir pazar ve alınacak daha çok yol olduğuna inanıyoruz. Bu ülkede ödeme sisteminde bir numarada kalmayı hedefliyoruz. Mevcut ödeme sistemini geliştirmek için bankalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de de kartlı ödeme işlemlerinin dünyanın diğer bölgelerinden farklı olmadığını biliyoruz. Tüketicilerin, her geçen gün daha fazla kart kullanmak istediklerini duyuyoruz. Avrupa'da kart sayısı bakımından Türkiye 4'ncü, işlem hacmiyle de 8'nci sırada bulunuyor. Fakat Türkiye bizim için çok büyük potansiyele sahip önemli bir pazar. Türkiye pazar büyüklüğü nedeniyle, kısa zamanda Avrupa'nın diğer ülkelerinin önüne geçebilecek potansiyeli var. Bu ülke çekle ödeme konusunda, bir kademe atlamış durumda. Sanıyorum, smart kartla yeni bir kademe daha atlayabilir. Şüphesiz bu da smart kart alt yapısının geliştirilmesi ile mümkün olabilir. Keza alt yapının geliştirilmesi halinde smart kart bankalar için büyük iş fırsatları yaratacak ve bu tüketiciler için de, daha güvenli olacaktır.’’

İZLANDA ÖRNEĞİ

Dünyada en iyi kart müşterisi ülkenin İzlanda olduğunu belirten Van der Velde, 270 bin nüfuslu ülkede toplam kart sayısının 300 bin civarında olduğunu söyledi. Halen her türlü alış veriş işlemlerinin yüzde 90'ının kartla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Van der Velde, İzlanda'nın 2000 yılında nakit paranın kullanılmadığı, diğer bir ifadeyle nakitsiz toplum haline gelmeyi hedeflediğini hatırlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!