"Türkiye AB'nin üretim üssü olacak"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ABnin üretim üssü olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 14:26

Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cristoph M Grosser, Türkiye'nin gelecekte AB'nin üretim üssü olabileceğinin net olarak görüldüğünü söyledi.

Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'nin 2011 yılı faaliyet, hedef ve yeni yapılanması hakkında Antalya'da bayiler ve müşteriler toplantısı düzenledi. Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Grosser, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin geleceği ve ısıtma ve soğutma sektörü hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin küresel krizden çok güçlü çıktığını ve geçen yıl dünyada büyüyen ekonomiler arasında ilk beş sırada yer aldığını hatırlatan Grosser, ekonominin pozitif yönde geliştiğini, bu yıl da yüzde 6.5-7 oranında büyümenin gerçekleşebileceğini vurguladı.

Türk ekonomisinin pozitif yönde gittiğine işaret eden Grosser, “Bir seçim ekonomisi de söz konusu değil. En azından öyle görünmüyor. Merkez Bankası tarafından yapılan önlemler dengeli şekilde gidiyor. Türkiye'nin finans yapısı İtalya, İspanya ve AB ülkelerine göre güçlü tabi... Komşularına bakıldığında şu anda en güçlü ülke Türkiye” diye konuştu.

Bazı komşu ülkelerin Türkiye'yi örnek alarak bazı değişik iş modellerini gerçekleştirmeye çalıştığını anlatan Grosser, Türkiye'nin gelecekte AB'nin üretim üssü olabileceğinin net olarak görüldüğünü söyledi. Otomotiv, beyaz eşya ve ısıtma soğutma sektörleri dahil yabancı şirketlerin hepsinin üretim tesislerinin Türkiye'de bulunduğunu ifade eden Grosser, “Hem iç piyasaya veriyor, hem Avrupa'ya ihracat yapıyor, hem de komşu ülkelere satış yapıyor. Onun için Türkiye'nin ekonomik potansiyeli en azından iki-üç sene içerisinde olumlu görünüyor” dedi.

ENTEGRASYON TAMAMLANDI

Vaillant Grubunun 2007'de Demir Döküm'ü satın aldığını ve bu tarihten sonra Vaillant grubu ile Demir Döküm arasında entegrasyon çalışması yaptıklarını anlatan Grosser, Demir Döküm'ün Vaillant grubu içerisinde yüzde 100 başarılı bir şekilde entegre olduğunu anlattı. Grosser, Demir Döküm'ü, kurumsallaşma ve markanın yenilenmesi olarak düşündüklerini belirterek, bunun içinde showroomlar açarak servis noktalarının reoorganizasyonlarını yaptıklarını, hızlı bir şekilde VIP servis açtıklarını bildirdi. Grosser, 31 VIP servis açıldığını kaydederek, yıl sonuna kadar bu sayının 57'ye yükseleceğini ifade etti.

726 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Türkiye'de son 4 yıl içerisinde 726 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Grosser, bu yıl 34 milyon liralık yatırım hedeflediklerini bildirdi.
Vaillant markasında da yeni bir yapılanma ve oluşum yapıldığına dikkati çeken Grosser, Vaillant Grubu'nun dünyadaki ikinci en büyük fabrikasının Türkiye'de bulunduğuna işaret etti.

Demir Döküm Pazarlama ve satış Direktörü Ertem Ertuna da, 2010 yılında ısıtmada hedeflerine ulaştıklarını ve bu yılın kendileri için iyi bir yıl olduğunu söyledi.
Soğutma pazarının geçen yıl biraz geç açıldığını anlatan Ertuna, ısıtmada, kombi, şofben, termosifonda pazar lideri, klimada da pazarda ikinci durumda olduklarını bildirdi. Ertuna, 2011 yılında ciro bazında yüzde 25 büyüme hedeflediklerini ifade ederek, ısıtma soğutma sektörünün 2011 yılında yüzde 15-20 büyüyeceğini, Demir Döküm olarak da sektörün üzerinde büyüme hedeflediklerini kaydetti.

Ertuna, klimada da yüzde 30 dolaylarında büyüme hedeflediklerini belirterek, 2010 yılında Türkiye'de en büyük 100 ihracatçıdan biri olduklarını, Bu sene de ihracatta yüzde 10'luk artış beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!