Türkiye, 900 bin adetle İspanya’yı geçip 5’inci büyük oto pazarı olur

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, 900 bin adetle İspanya’yı geçip 5’inci büyük oto pazarı olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, “Hızla artan satışlara hükümetten müdahale gelebilir” yorumlarına kulaklarını tıkarken, “Ekonomik ve siyasi bir endişe taşımıyoruz. Bu yıl pazar 900 bin adede ulaşıp İspanya’yı geçerek Avrupa 5’incisi olur” dedi.

Haberin Devamı

2010 yılını rekorla tamamlayıp 2011’e çok hızlı giren Türk otomotiv sektörü bir taraftan artan satışlara yetişmeye çalışırken, diğer taraftan seçim sonrası ‘hükümetten müdahale gelebilir’ söylentilerine karşı tedbiri elden bırakmıyor. Bir çok marka 2011 yılındaki rekor hedeflerini revize edip aşağıya çekerken, Fransız Peugeot ise Türkiye’de 2011 yılına ilişkin pazar beklentileri konusunda hem çok olumlu hem de iddialı konumunu koruyor. Önümüzdeki döneme ilişkin ekonomik ve siyasi bir endişe taşımadıklarını söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, “2011 yılında Türk otomotiv pazarı 900 binler seviyesine ulaşabilir. Böylece Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde İspanya pazarını geçerek 5’inci sıraya yerleşecektir” dedi.

Harareti azaltma isteği var
508 ve yeni 308’in Rodos’da gerçekleşen tanıtımında konuşan Vieux, ekonominin soğutulmasına yönelik alınan tedbirlere rağmen pazar beklentileri konusunda endişe taşımadıklarını söyledi. Önümüzdeki döneme yönelik planlarında da herhangi bir revizyonun söz konusu olmadığını kaydeden Vieux, şunları anlattı: “Her ay rakamları gözden geçiriyoruz ve duruma göre gereken reaksiyonu veriyoruz. Buna karşılık endişe duyulması gereken herhangi bir durum söz konusu değil. Ama tabi ekonomideki yüksek ısıya da dikkat etmek lazım. Türkiye’de ekonomik açıdan bir hararet var. Tüketim çok yüksek. Bu harareti azaltma isteği var. Kredi faiz oranları, döviz kuru, vergiler, genel seçim vs. 4 yıldır Türkiye’deyim bu kadar zor bir dönem yaşamadım. Günü gününe bu parametreleri takip etmek zor.”  Pazardaki ısınmanın kontrol altına alınması gereğinin ortaya çıkabileceğini vurgulayan Vieux, “Fakat ne derece olur bu ayrı bir konu. Türkiye’nin sorunu ihracatı artırmak. Bizim toplam pazar beklentimiz 850 bin adet. Nisan ayında pazarda yaşanan gelişme matematiksel hesapla pazarın 900 bini aşacağını gösteriyor. Türkiye’de araç satışlarının artması kaçınılmaz. Aklımda tek bir rakam var. Bu da bin kişiye düşen araç sayısının 140 olması” dedi.

Haberin Devamı

508’le 3 Alman rakibimize acı veririz

Haberin Devamı

KISA süre önce satışa sunduğu yeni amiral gemisi 508’le iyi bir çıkış yakalayan Fransız marka şimdi bu modelin station wagon versiyonu ile yeni 308’i de Türk tüketicilerinin beğenisine sundu. Peugeot, orta üst sınıfta 407’nin yerini alan yeni modeli 508 ile bugüne kadar yer almadıkları ‘filo ve kiralama’ pazarına da göz dikti. Başlangıç fiyatı 56 bin TL olan 508, bu alanda en fazla talep gören modeller ile yarışa hazırlanıyor. Peugeot Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, nisan ayında 701 adet 508 sattıklarını belirterek, “Beklentimizin üstünde bir satış gerçekleştirdik. Nisan’da daha filoya satış yapmadan bir anda segmentin 2’incisi olduk. Bu yıl 9 ayda 6 bin 2012’de 8 bin adetlik satış hedefliyoruz. Önümüzde büyük bir potansiyel var. Rakiplerimize acı verebiliriz. Üç Alman rakibin arasına girmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hem makyajlandı hem de gücü 200 beygire çıktı

PEUGEOT’nun ilk olarak 2007 yılında lanse ettiği ve bugüne kadar 12 bin 300 adetlik satışa ulaştığı orta sınıftaki modeli 308 önemli bir makyaj operesyon geçirdi. 17 Haziran’da Türkiye’de piyasaya çıkacak olan yeni 308, Peugeot’nun yeni marka kimliğini sembolize eden çizgilere bürünmüş durumda. Mikro-hibrid e-HDi teknolojisinden yararlanan 308, bu sayede yüzde 15’lik yakıt tasarrufu yapıyor. 308 ile e-HDi teknolojisi hem manuel hem de Auto6R vites kutusu seçenekleri ile sunulan ilk ve tek model oldu. Yeni 308’de 1.6 litre hacminde 120 ile 200 beygir (sadece GTi versiyonunda) arasında değişen 3 benzinli, 1.6 litre hacminde 92 ve 112 hp’lik iki dizel motor seçeneği bulunuyor. ESP’nin standart donanımda yer aldığı 308’de LED’li farlar tasarımda öne çıkıyor. Bu yıl Türkiye pazarında 2 bin 500’ü yeni 308 olmak üzere toplam
4 bin adet 308 satışı hedefleniyor.

Haberin Devamı

Son çeyrekte Türkiye’de

İTALYAN Lancia’nın 5 kapılı yeni Ypsilon modeli bu yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Alfa Romeo-Lancia Türkiye Marka Direktörü Arzu Çolakoğlu, ilk 5 Kapılı Yeni Lancia Ypsilon’un gelmesiyle birlikte Türkiye’de satışlarında önemli bir artış olacağını dile getirerek, “Bu yıl sonuna kadar yüzde 50 büyümeyle 400 adedin üzerinde Lancia satışı gerçekleştireceğiz” dedi.

Kurt sonunda yola indi

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan’ın Volkswagen’den Türkiye’de üretmesini istediği pick-up modeli Amarok, uzun bir bekleyişin ardından 50 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Eskimo dilinde ‘kurt’ anlamına gelen VW Amarok’da 163 beygir güç üreten 2.0 litre BiTDI motor yer alıyor.

Haberin Devamı

Otomotivde tüm fırsatlar hurriyetoto.com'da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!