Turkish Yatırım'a yeni genel müdür

Güncelleme Tarihi:

Turkish Yatırıma yeni genel müdür
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2005 16:01

Turkish Yatırım A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne Dr. Berra Kılıç atandı.

Berra Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Turkish Yatırım'ın, bünyesinde yurtiçi ve yurtdışında kurulu 11 ayrı finansal şirketi barındıran Turkish Bank Grubu'nun iştiraki olduğunu kaydetti.

Sermaye piyasalarına duyulan güvenin artacağını ve bu piyasaların ülke ekonomisine önümüzdeki yıllarda giderek artan oranda katkılar yapacağını ifade eden Kılıç, bu çerçevede Turkish Yatırım'ın da sermaye piyasalarındaki ağırlığını artırmasını hedeflediklerini bildirdi.

Grubun sinerjisinden de her alanda yararlanarak Turkish Yatırım'da yeni açılımlara gidileceğini kaydeden Kılıç, hali hazırda yürütülen aracılık, fon yönetimi, halka arz gibi faaliyetlerin yanında 2006 yılında vadeli işlemler piyasası, özel sektör tahvil ve finansman bonosu ihraçları, portföy yönetimi, uluslararası işlemlere aracılık gibi faaliyetlerin de kurumun gündeminde olduğunu belirtti.

1962 yılında İstanbul'da doğan Kılıç, mesleki kariyerine 1983 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda uzman yardımcısı olarak başladı. Berra Kılıç, son olarak Marbaş Menkul Değerler A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yapıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!