Turkcell'in toplu dava açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin toplu dava açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Turkcell, halka arz sırasında abone kaybı konusunda yatırımcıların yanlış bilgilendirildiği gerekçesiyle ABD'de açılan davada yer alan iddiaların mesnetsiz olduğunu bildirdi.
Haberin Devamı

Turkcell İletişim Hizmetleri'nden Borsa'ya gönderilen açıklamada, "halka arz esnasında belirtilen abone kayıp oranının çok daha yüksek gerçekleştiği, şirketin abone kaybıyla ilgili olarak yatırımcıların bilgilendirilmediği, halka arz sırasında şirketin yatırımcıları yanlış bilgilendirdiği" iddiasıyla ABD'de açılan dava hakkında bilgi verildi.

Turkcell ve bazı diğer davalılar aleyhine 22 Kasım tarihinde New York Güney Bölgesi Mahkemesi'nde bir bireysel yatırımcı tarafından dava açıldığı belirtilen açıklamada, dava ile ilgili olarak kendilerine henüz bir tebligat yapılmadığı ve şirketin konuyu yabancı basında çıkan haberlerden öğrendiği kaydedildi.

Dava hakkında açıklama

Amerikan hukuk sisteminde yer alan "birlikte dava"nın (class action) yaygın olduğu ve açılan davalardan çok azının davacılar lehine sonuçlandığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Davacı, şirket hisselerinin halka arzı ile ilgili olarak hazırlanan prospektüste şirketin abone kayıpları ile ilgili olarak yanlış bilgiler yer aldığını iddia etmektedir. Abone kayıpları belirli bir zaman sürecinde Turkcell'in sisteminden çıkan aboneleri ifade etmektedir. Davacı, davayı Amerikan hukuk sisteminde yer alan class action (birlikte dava) şeklinde açmış olup, 1933 tarihli Amerikan Menkul Kıymetler Kanunu'nun (Securities Act of 1933) 11 ve 15'inci maddeleri uyarınca şirketimiz hisselerini temsilen çıkarılan Amerikan Depo Sertifikaları (ADS) için ödediği bedel ile davayı açtığı tarihte aynı ADS'lerin değeri (veya daha önce söz konusu ADS'leri satmış ise satış tarihindeki değeri) arasındaki farkı tazminat olarak talep etmektedir."

Turkcell açıklamasında, açılan davada yer alan iddiaların mesnetsiz olduğu ve dava dilekçesi tebliğ edildiğinde şirketin gerekli her türlü savunmayı yapacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!