Turkcell'in tepesine yeni isim

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin tepesine yeni isim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 10:37

Turkcell'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça oldu. Akça, SPK tarafından Mart ayında Turkcell yönetimine atanmıştı.

Haberin Devamı

Turkcell'de uzun süredir yapılamayan yönetim kurulu başkanlığı görevine bugün itibariyle atama yapıldı. Geçtiğimiz hafta atanan yeni bağımsız üyelerle birlikte toplanan yönetim kurulu, Ahmet Akça'yı yönetim kurulu başkanlığına getirdi. Turkcell'de önceki başkan Colin J. Williams idi.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Ahmet Akça'nın Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildiği bildirildi. Turkcell'in diğer bağımsız yönetim kurulu üyeleri de Atilla Koç, Mehmet Hilmi Güler, Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli'den oluştu.

YÖNETİME BU YIL GİRDİ
Ahmet Akça, Turkcell Yönetim Kurulu’na 13 Mart 2013’te atandı. Akça Lojistik Hizmetleri ve Ticaret A.Ş’nin kurucusu Akça, Ocak 2010’da Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Mütevveli Heyeti kuruluşunda yer aldı. Akça, Kasım 2011’den bu yana Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı konumunda.

Haberin Devamı

İKİ AYRI KEZ ATAMA YAPILDI

Turkcell yönetiminde yaşanan problemler nedeniyle SPK şirkete iki ayrı kez bağımsız yönetim kurulu üyesi ataması yaptı.

İlk olarak Mart ayında Ak Partili eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Ahmet Akça atanırken, geçtiğimiz hafta yapılan atamada da AK Parti’nin Ar-Ge’den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli ve Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan göreve getirildi.

BAKMADAN GEÇME!