Turkcell'in kaderini Çukurova ile Koç belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin kaderini Çukurova ile Koç belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2005 11:12

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Yapı Kredi’nin mülkiyetinde bulunan Turkcell hisselerinin akıbetinin, hisse devir sözleşmesi imzalayan Çukurova Grubu ve Koç Finansal Hizmetler tarafından belirleneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Borsa Başkanlığı’nın isteği üzerine Borsa’ya bir açıklama gönderdi. BDDK, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri ile Çukurova Grubu temsilcileri arasında 31 Ocak’ta imzalanan sözleşme hükümleri çerçevesinde, Yapı Kredi’nin mülkiyetinde bulunan Turkcell hisselerine ilişkin olarak Çukurova’ya tanınan satın alma opsiyonunun dün sona erdiğini belirtti.

Yapı Kredi’nin satışına yönelik olarak Çukurova Grubu ile Koç Finansal Hizmetler arasında hisse devir sözleşmesi imzalandığını anımsatan Bilgin, "Bu çerçevede Yapı Kredi mülkiyetinde bulunan Turkcell hisselerinin akibeti ilgili taraflarca belirlenecektir" dedi.

ÇUKUROVA: "OPSİYON 31 EKİM’DE SONA ERECEK"

Çukurova Holding’den Borsa’ya gönderilen açıklamada, Grubun Yapı ve Kredi Bankası mülkiyetindeki Turkcell İletişim Hizmetleri ve Turkcell Holding hisseleriyle ilgili olarak sahip olduğu satın alma opsiyonunun, 31 Ocak’ta sona ermediği savunuldu.

Haberin Devamı

Söz konusu opsiyonun Çukurova Grubu’nun mülkiyetindeki Yapı Kredi hisselerinin satışı için Çukurova Grubu’na tanınan sürenin sona ereceği 31 Ekim 2005’te dolacağı ifade edildi.

"HİSSE DEVİR SÖZLEŞMESİNDE OPSİYON İÇİN FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI"

Çukurova Holding’den ayrıca gönderilen açıklamada, Yapı Kredi’nin iştiraklerinin, devir tarihi itibariyle Yapı Kredi mali tablolarında yer alacak konumları dolayısıyla, hisselerinin satışıyla ilgili sözleşmeden dolaylı şekilde etkileneceği kaydedildi.

Açıklamada, Yapı Kredi hisselerinin satışı nedeniyle, Yapı Kredi iştiraklerinin sahipliğinin dolaylı el değiştirmesi konusunda ilgili izinlerin alınmasının hisse devrinden önce tamamlanmasının bir ön koşul olduğunun sözleşmede yer aldığı ifade edildi.

Hisse devir sözleşmesinde Yapı Kredi mülkiyetindeki Turkcell İletişim ve Turkcell Holding hisseleriyle ilgili olarak tarafların yapılacak detaylı inceleme çalışmaları sonucuna bağlı olarak, Çukurova Grubu’na bu hisseleri satın alma opsiyonu verilmesi konusunda fikir birlikteliklerini beyan ettikleri belirtildi.

KOÇ: ÇUKUROVA’YA TURKCELL İÇİN OPSİYON VERİLMESİ KONUSU DEĞERLENDİRİLECEK"

Haberin Devamı

Koç Holding, Çukurova Grubu’yla dün imzalanan sözleşme çerçevesinde, Yapı Kredi’nin mülkiyetindeki Turkcell hisseleriyle ilgili olarak yapılacak detaylı çalışmaların sonucuna göre, Çukurova Grubu’na bu hisseleri satın alma opsiyonu verilmesi konusunun değerlendirileceğini bildirdi.

TMSF: "KONUNUN TARAFLARI YAPI KREDİ VE ÇUKUROVA GRUBU"

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün Borsa’ya gönderdiği açıklamada ise konunun taraflarının Yapı Kredi ile Çukurova Grubu olduğunu ifade eden Ertürk, "Bu nedenle bundan sonra uygulanacak sürece ilişkin olarak, muhataplarından bilgi alınmasının gerektiği yönünde bilgi edinilmesini arz ederim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!