Turkcell'de sürpriz tahkim kararı

Güncelleme Tarihi:

Turkcellde sürpriz tahkim kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 10:38

TeliaSonera Holding, Holding'in Çukurova Holding'e karşı açtığı tahkim davasında hakem heyetinin, Çukurova'nın tüm B Grubu Turkcell Holding A.Ş hisselerini Sonera Holding'e 3 milyar 103 milyon 761 bin 647 dolar karşılığında devretmesine hükmeden ikinci bir kısmi karar verdiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş ile ilgili olarak Sonera Holding B.V'den  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen açıklamada, Telia Sonera'nın  bağlı şirketi Sonera Holding B.V tarafından Çukurova Holding A.Ş'ye karşı  Milletlerarası Ticaret Odası Tahkim Kuralları uyarınca Cenevre'de oluşturulan hakem heyeti önünde 13856/AHV dosya numarası altında açılan ve Sermaye Piyasası  Kurulu'nun 24 Kasım 2006 tarihli mektubunda değinilen tahkim davasına ilişkin  gelişmelere yer verildi.
       
Sonera Holding'in açıklamasında şunlar kaydedildi:
       
“Hakem Heyeti, Çukurova'nın tüm B Grubu Turkcell Holding A.Ş hisselerini  Sonera Holding'e 3 milyar 103 milyon 761 bin 647 dolar karşılığında devretmesine  hükmeden ikinci bir kısmi karar vermiştir. Hakem Heyeti aynı zamanda, Haziran  2007 tarihi itibarıyla Turkcell Holding B Grubu hisselerinin değerinin, alım  bedeli düşüldükten sonra 1 milyar 809 milyon dolar olduğuna karar vermiştir.  Sonera Holding'in uğradığı zararlara ve tahkim masraflarına ilişkin talepleri  saklı tutulmuştur.
       
İkinci Kısmi Karar, Sonera Holding tarafından Mayıs 2005'de Çukurova'ya  karşı, Çukurova'nın Turkcell Holding hisselerini Sonera'ya satmasına ilişkin  olarak Mart 2005'de kamuya duyurulmuş olan işlemden imtina etmesi sonucu  başlatılan tahkim yargılaması sonucunda verilmiştir. Aynı yargılama sürecinde  verilen ve 26 Ocak 2007'de kamuya duyurulan Birinci Kısmi Karar kapsamında ise  Çukurova'nın Turkcell Holding işleminin kapanış işlemleri için Sonera Holding ile  birlikte iyi niyetli olarak çaba göstermesine hükmedilmişti.”

Haberin Devamı

Çukurova Holding söz konusu hisseleri vermezse TeliaSonera, Çukurova'dan yaklaşık 1.8 milyar dolarlık tazminat talep edebilecek.

TeliaSonera açıklamasında, Çukurova'nın hisseleri verip vermeyeceğini şu aşamada bilmediğini açıklarken sahiplik sorununun kısa zamanda çözülmesini beklemediğini dile getirdi.

Turkcell İletişim'de Altimo'nun, Nadash ve HSL'nin dolaylı paylarının yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak TeliaSonera'nın yüzde 37, Çukurova'nın yüzde 13.5, MV Holding yüzde 2.3 paya sahip bulunuyor. Şirketin yüzde 34'ü halka açık bulunuyor.

Haberin Devamı

Telekomünikasyondaki İş Fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?Sector=14400

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!