Turkcell'de önemli gelişme

Güncelleme Tarihi:

Turkcellde önemli gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 18:33

Turkcell’de Alfa Telekom ile Çukurova’nın taktik savaşları devam ediyor. Alfa Telekom Rekabet Kurulu’na başvurarak, Turkcell’in dolaylı kontrolünün Çukurova’dan devralmak istedi.

Haberin Devamı

Turkcell’deki kontrolü ele geçirmek isteyen Alfa’nın bu başvurusundan sonuç beklenmezken, Alfa’nın yeni bir hamle yaptığı yorumları geldi. Rekabet Kurulu’nun dün internet sitesindeki başlıklardan, “bildirilen birleşme devralmalar” bölümünde, Alfa’nın başvurusu yer aldı. Açıklamada sadece “Turkcell’in dolaylı kontrolünün Alfa tarafından Çukurova Grubu’ndan devalınması” ifadesi kafaları karıştırdı. Ancak Alfa’nın bu adımının Çukurova Holding’in 1 Nisan 2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile duyurduğu yeni tahkim sürecine ilişkin bir hamle olduğu dile getiriliyor.

YENİ BİR HAMLE

Çukurova Grubu bir süre önce Alfa’nın hisselerini almak için İngiltere’de bulunan tahkim mahkemesine başvurmuştu. KAP’a yaptığı açıklamada, Alfa’nın hissedarlar sözleşmesini çeşitli sayıda ihlal ettiğini düşündüklerini belirterek, bu ihlallerin Çukurova Grubu’na Alfa’nın hisselerini satın alma hakkı verdiğini. bu hakkın kullanımı amacıyla Alfa’ya ihbarlarda bulunulduğu anlatılmıştı. 1 Nisan tarihli açıklamada, Alfa’nın bu hakkın doğmadığını düşündüğünü belirttiği bu nedenle de tahkime gidildiği kaydedilmişki. Çukurova’nın bu hamlesinden sonra Alfa’nın Rekabet Kurulu’na başvurarak yeni bir hamle yaptığı söyleniyor.

Haberin Devamı

2.8 MİLYAR DOLAR

Çukurova’nın Alfa’nın hisselerini almak için tahkime gitmesi sürecinde Alfa’nın Çukurova’nın hisselerini almak için yaptığı 2.8 milyar dolarlık teklif gündeme gelmişti. Geçen yıl, Turkcell’in hissedarları Çukurova Holding ile Alfa arasındaki davaya bakan İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), kararında Çukurova Grubu’nun Turkcell’in Alfa Grubu’ndaki yüzde 13,76 hissesini geri alarak şirkette hissedar kalabilmesi için 1,6 milyar dolar ödemesine hükmetmişti. Bu karar çerçevesinde, Çukurova Grubu, Alfa Grubu’na rehinli dolaylı Turkcell hisselerinin geri alımı için Ziraat Bankası ile kredi sözleşmesi imzalamış ve Alfa Grubu’na 1,6 milyar dolarlık borcunu ödemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!