Turkcell’de ‘barış’ sağlanamadı 1.3 milyar lira yine bekleyecek

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’de ‘barış’ sağlanamadı 1.3 milyar lira yine bekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

Bu yıl üçüncü kez toplanan Turkcell’in Genel Kurulu’ndan yatırımcıların beklediği 1.3 milyar TL’lik temettünün (kâr payı) dağıtım kararı çıkmadı. Genel kurulda bazı yönetim kurulu üyelerinin azli ve yerine yenilerinin seçilmesini içeren 5’inci madde de şiddetli tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

5’inci madde tartışıldı

Şirketin İstanbul’daki genel merkezinde dün saat 15.00’de başlayan genel kurul, çok tartışmalı geçerken bitmesi saat 21.30’u buldu. Genel kurulun 5’inci maddesi 1.5 saat süren tartışmalara yol açtı. 5’inci maddeyle ilgili tartışmalar alevli geçerken, başkan Colin Williams ‘bu konuda kararsız olduğunu ve kendisini hükümet komiserlerinin yönlendirmesi gerektiğini’ söyledi. Komiserler de Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yeni düzenlemesine uyulması gerektiğini belirterek, yönetim kurulu üyelerinin azliyle ilgili 5’inci maddenin oylanamayacağını belirtti.

Bu karara Turkcell’in yabancı ortakları TeliaSonera ve Alfa’nın temsilcileri tepki gösterdi. Diğer maddelere çekimser oy kullanacaklarını belirterek, genel kurul bitmeden toplantıyı terketti. TeliaSonera ve Alfa’nın şirketin finansallarını onaylamaması üzerine de temettü gündem maddesinden düştü.

Haberin Devamı

Temettü bekliyoruz

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, ise “1.3 milyar TL’lik temettü yine dağıtılamadı. Turkcell ilk kurulduğu günden beri temettü dağıtan bir şirkettir” diye konuştu.

SPK üçte bir bağımsız üye şartı getirdi

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), İMKB 30 şirketlerinin yönetim kurullarında en az iki bağımsız üye bulunması şartı getirdi. Turkcell’in yönetim kurulunda ise bir bağımsız üye bulunuyor. SPK’nın ilgili tebliğinde, “Yönetim kurulunun, sayısı ikiden az olmamak üzere en az üçte biri bağımsız üyelerden oluşur. Bağımsız üye sayısının hesaplanmasında küsuratlar izleyen tam sayı olarak dikkate  alınır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!