Turkcell, BM'de "Hayal Ortağım" uygulamasını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Turkcell, BMde Hayal Ortağım uygulamasını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:39

Görme engelliler için Turkcell ve Young Guru Academy (YGA) tarafından geliştirilen "Hayal Ortağım" uygulaması Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda dünya gündemine taşındı.

Haberin Devamı

Turkcell açıklamasına göre, BM bu yıl da Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engellilerin sosyal hayata katılımlarının sağlanması, refah düzeylerinin artırılması, temel hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanabilmelerini teşvik edebilmek amacıyla New York'ta bir araya geldi.

BM tarafından, teknolojinin engellilerin hayatını nasıl kolaylaştırabileceğini vurgulamak amacıyla, dünyadan çeşitli sivil toplum kuruluşları, akademik çevreler, bürokratlar, daimi temsilcilik yetkilileri ve ilgili sektörlerin temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen panelde Turkcell ve YGA ortaklığıyla geliştirilen Hayal Ortağım uygulaması gündem oldu.

BM'nin 2030 hedefleri yolunda bilgi ve iletişim Teknolojileri ile sağlanan çözümlerin tartışıldığı "Engelliler alanında teknolojinin yaratabileceği fırsatlara yenilikçilerden farklı bakış açıları" konulu panele katılan Turkcell Engelliler Segmenti Ürün Müdürü Gamze Sofuoğlu, dünyada teknolojinin çok hızlı ilerlediğini ve bu gelişmeden engellilerin de yeterli payı alması gerektiğini dile getirdi. Sofuoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Turkcell olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Engellilerin hayata tam katılımının bir hak olduğu çerçevesinden yaklaşımımız ile engellilere her alanda daha erişilebilir bir sosyal yaşam sağlamak için Hayal Ortağım uygulamasını geliştirdik. Bu uygulama ile toplu ulaşımı, alışveriş merkezlerini, filmleri görme engelliler için daha erişilebilir hale getirdik. Önce dünyada bir ilk olan görme engellilerin sinemada sevdikleriyle birlikte hiçbir görsel ayrıntıyı kaçırmadan film izlemesini sağlayacak sesli betimleme teknolojisini, ardından hiç yardım almadan cep telefonlarını kullanarak evlerinden çıkıp alışveriş merkezine ulaşmalarını ve oradaki tüm mağazaları dolaşabilmelerini sağlayan yol arkadaşım teknolojisini geliştirdik.

Engelliler alanında sağladığı bu gibi çözümler ile kendisini uluslararası arenada da kanıtlamış olan Hayal Ortağım'ın başarısının temelinde yatan sebep, doğru iş ortaklıklarıyla, projenin her adımında ihtiyaç sahibi görme engellilere danışılıyor olması ve ilgili STK'larla çalışarak gerçek ihtiyaçlara doğru çözümler getirme çabasıdır."

"PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

Sadece, Turkcell Hayal Ortağım uygulamasının bile BM'nin 2030 hedefleri için büyük umut olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, "Teknolojideki gelişmelerin engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı yönde ilerlemesiyle 2030 yılına geldiğimizde aradaki engellerin tamamen kalkacağını umuyoruz. Turkcell olarak bu projeyi tüm dünyadaki görme engellilere ulaştırarak, görme engellilerin bilgiye daha kolay ve hızlı ulaşmalarına ve sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarına destek olmak istiyoruz. Hayal Ortağım'ı dünyadaki tüm operatörlerle paylaşmaya ve milyonlarca engellinin hayatını kolaylaştırmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca, Turkcell Hayal Ortağım uygulamasının, Mobile Ecosystem Forum tarafından 13. kez gerçekleştirilen Meffys'de Sosyal Etkide İnovasyon kategorisinde büyük ödüle layık görüldüğü bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!