Türk ürünlerini Hollywood yıldızları ile tanıtalım

Güncelleme Tarihi:

Türk ürünlerini Hollywood yıldızları ile tanıtalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Kurtlar Vadisi’nin Andy Garcia ve Sharon Stone’un rol aldığı bölümünün arkasındaki isim olan Türk ortaklı BMH Worldwide şirketinin ortağı Hüma Alpaytaç Gruaz, "Hollywood’un tüm dünyadaki tüketiciler üzerinde yarattığı etki tartışılmaz. Artık Türk şirketleri sıra dışı düşünerek gerek reklam, gerekse değişik sponsorluk faaliyetlerinde Hollywood yıldızlarını ürünlerinin tanıtımında kullanabilirler" dedi.

HOLLYWOOD’UN en ünlü iki yıldızı Andy Garcia ve Sharon Stone’un Kurtlar Vadisi’nde oynamasını sağlayan Türk ortaklı BMH Worldwide şirketi, Hollywood’daki ilişkilerini kullanarak Türkiye’nin önde gelen şirket ve kuruluşlarının tanıtımlarını yapmayı hedefliyor. Bjorn Rebney, Mehmet Çelebi ve Hüma Alpaytaç Gruaz tarafından kurulan BMH Worldwide, Amerika’daki televizyon, film, spor endüstrisi, basın, halka ilişkiler ve pazarlama alanlarındaki deneyimlerini kullanarak Hollywood ve Türkiye arasında köprü kuruyor. BMH Worldwide, Ağustos ayında Kurtlar Vadisi Irak filmi ve Kurtlar Vadisi’nin son iki bölümünde rol alan dünya çapında ünlü yıldızların casting’i konusunda Panafilm’e danışmanlık yapmış, ünlülere teklif götürüp gerekli anlaşmaları yapmak üzere Panafilm’le stratejik işbirliğine girmişti.

Hüma Alpaytaç Gruaz, Türk film endüstrisinin yanı sıra Türk şirketlerinin ve Türkiye’nin genel tanıtımını yapmak için bu tarz fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerini belirterek, "Şu anda Hollywood’un önde gelen stüdyo ve yapımcılarıyla geniş ölçekli film prodüksiyonlarını Türkiye’ye taşımaları konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, Türkiye’yi dünya film endüstrisinde film çekim yeri olarak en cazip pazarlardan biri haline getirmek" dedi.

SIRA DIŞI DÜŞÜNELİM: Gruaz, Amerika içinde değişik nedenlerden dolayı hiçbir reklam veya sponsorluk anlaşmasına girmeyen birçok yıldızın ülke dışındakı fırsatlara olumlu baktığını kaydederek, artık Türk şirketlerinin sıra dışı düşünerek gerek reklam, gerekse değişik sponsorluk fırsatlarında Hollywood yıldızlarını ürünlerinin tanıtımında kullanabileceklerini vurguladı. Gruaz, şöyle devam etti: "Birçok Türk şirket ve kuruluşu artık dünya çapında bir düzeye gelmiş durumda. Hollywood’un tüm dünyadaki tüketiciler üzerinde yarattığı etki tartışılmaz. Türk şirketlerin Hollwood yıldızlarını tanıtımlarında kullanmalarına ön ayak olmak istiyoruz. Birçok Hollywood yıldızı, bize Türkiye’ye gelmek ve değişik sponsorluk fırsatlarını değerlendirmek istediklerini belirtiyor. Ayrıca, Amerika pazarına girmek isteyen Türk şirketleri ve organizasyonları için stratejik tanıtım ve pazarlama danışmanlığı veriyoruz. Türkiye’deki potansiyel çok büyük. BMH olarak bu potansiyeli harekete geçirmek için üzerimize düşeni yapacağız."

Garcia ve Stone Türk ekonomisine katkı sağladı

BMH’nin ortaklarından Hüma Alpaytaç Gruaz, Billy Zane ve Gary Busey’nin Kurtlar Vadisi Irak filminde yer almasından sonra Hollywood’un en ünlü iki ismi Andy Garcia ve Sharon Stone’un bir Türk dizisinde oynamasının Türk televizyon ve sinema endüstrisi yanında Türkiye için de büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Gruaz, şunları söyledi: "Başta Avustralya olmak üzere, birçok ülke Hollywood filmlerinin kendi ülkelerinde çekilmesi için yarış halinde. Hollywood’daki yüksek işçilik ve yapım maliyetleri nedeniyle birçok film artık Amerika dışında çekiliyor. Türkiye’nin bu fırsattan yararlanması hem Türk ekonomisine katkı, hem de Türkiye’nin küresel düzeyde tanıtımı açısından çok önemli. Üzerinde halen çalıştığımız projelerden birisi Türkiye’yi dünyanın önde gelen film çekim yeri merkezlerinden biri olarak hemen ön plana çıkarabilecek düzeyde. Şu anda Amerika’nın en büyük stüdyolarından birisi ile gişe rekorları kırmış olan bir film serisinin devamının çekimi için İstanbul’u seçmeleri konusunda görüşme içindeyiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!