Türk turizmine ödül yağdı

Güncelleme Tarihi:

Türk turizmine ödül yağdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 01:11

Turizmin ‘oskarları’ olarak adlandırılan Dünya Seyahat ödüllerine Türk turizmi damga vurdu.

Haberin Devamı

Bu yıl yirmincisi düzenlenen törende Türkiye’den toplam 15 otel ve 21 farklı kategoride ödül aldı. Avrupa çapında liderliği yakalayan Hilton Otel ve Avrupa çapında 3 ödül alan Cornelia Otels, Sardunya Adaları’ndan ödül alan Forte Village Resort gecenin yıldızları arasında yer aldı.

BAKANLIK ÖDÜL ALDI

Angels Peninsular Türkiye, ‘Avrupa’nın En İyi Aile Oteli’, Cornelia Diamond Golf Resort Spa ‘Avrupa’nın En Lux Oteli’ ve ‘Avrupa’nın En Donanımlı Oteli’ ödüllerine layık görüldü. Cornelia Otels Grubunun bir diğer oteli Cornelia De Luxe Resort Otel ise, 4’üncü kez “Avrupa’nın Lider Golf Oteli” ödülünün sahibi oldu. Mardan Palace Oteli sırasıyla yarıştığı ‘Avrupa’nın En İyi Spa Resort’, ‘Avrupa’nın En İyi Lüks Oteli’ve ‘Türkiye’nin önde gelen Spa Resort’ kategorilerde 3 ödüle layık görüldü. Concorde De Luxe Resort oteli de ‘Avrupa’nın Lider Herşey Dahil Resort’, ‘Türkiye’nin önde gelen Family Resort’u’ ve ‘Türkiye’nin önde gelen All Inclusive Resort’ ödüllerini evine götürdü. Gardens of Babylon oteli ise ‘Türkiye’nin En İyi Wellness Resort’ ödülüne layık görüldü. Öte yandan ödüllerde yer alan ‘Kendi gücüyle ve öz kaynaklarıyla büyüyenler’ kategorisinde İstanbul ‘Avrupa’nın Lider Tur Kenti’ olurken Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Avrupa’nın Lider Turizm Bakanlığı’ ödüllerine layık görüldü.

ANTALYA PIRLANTA GİBİ

Törende konuşan Dünya Seyahat Ödülleri Başkanı ve Kurucusu Graham Cooke, Türkiye’nin tatil amaçlı seyahat eden misafirler için eşşiz konaklama ürünleri ve servisleri sunduğunu söyledi. Cooke, “Küresel çaplı ekonomik dalgalanma dönemlerinde rakipleri bir bocalama dönemi geçirirken Dünya markaları pazar paylarını yükseltmeye devam ederler. Özellikle Türkiye, oteller ve seyahat organizasyonları alanında elde ettiği birçok birincilik ödülüyle, haklı olarak Dünya çapında bir turizm markası olduğunu kanıtladı” diye konuştu. Antalya’nın ise Türkiye markasının pırlantası olduğunu ifade eden Cooke, “Köklü miras, güneşle bronzlaşan sahiller, son teknoloji ürünü tesisler ve olağanüstü değerlerden oluşan karma kategoride birincilik ödülünü Antalya’nın alması, bu harika kenti, dünyanın en muhteşem tatil destinasyonları ligine çıkardı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!