Türk tekstil sektör Avrupa'ya 'tam üye' oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk tekstil sektör Avrupaya tam üye oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2001 01:39

Türk tekstil sektörü Avrupa tekstil ve konfeksiyon sektörünün en üst kuruluşu olan Euratex'e tam üye oldu.

İstanbul Tekstil ve Konfenksiyon İhracatçı Birlikleri'nden (İTKİB) yapılan açıklamada, İhracatçı Birlikleri ve Tekstil İşverenleri Sendikası‘nın Euratex’e üyelik başvurusu yaptığı hatırlatılarak, Brüksel'de yapılan Euratex Genel Kurulu'nda öncelikle tüzük değişikliği yapıldığı ve AB üyesi olmayan Türkiye‘nin tekstil ve konfeksiyon sektörünün Euratex‘e tam üye olmasına olanak sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, bu değişikliğin ardından İhracatçı Birlikleri ve Tekstil İşverenleri Sendikası'nın üyelik başvurusunun kabul edildiği bildirildi. Açıklamaya göre, bundan sonra Türk tekstil sektörü, Euratex‘de İhracatçı Birlikleri ve Tekstil İşverenleri Sendikası tarafından temsil edilecek. Türkiye‘nin katılımı ile yönetim kurulu üye sayısı 24'den 27'ye çıkan Euratex‘de, bu üyeliklerin 4‘ü de Türk tekstil ve konfeksiyon sektörüne verildi.

Konfeksiyon sektörü Euratex‘de Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Keşçi ve Başkan Yardımcısı Umut Oran tarafından temsil edilirken, tekstil sektörünü ise İhracatçı Birlikleri adına İTKİB Başkan Vekili İzzet İlle ile Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Başer‘in temsil etmesi bekleniyor.

Daha önce konfeksiyon sektörünü temsilen TGSD Euratex‘e üye olmuş,ancak bu üyelik ‘‘tam üyelik’’ statüsüne ulaşmamıştı. TGSD Gümrük Birliği‘ni ilgilendiren konularda oy hakkına sahipti. AB'yi ilgilendiren konularda görüş belirtemiyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!