Türk şarabı Formula 1’e girdi

Güncelleme Tarihi:

Türk şarabı Formula 1’e girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 00:00

Formula 1’de podyuma çıkan pilotların patlattığı Mumm şampanyası ve bir Fransız şarabı olan Pascal Jölivet’in yanısıra İstanbul Park’taki Paddock Club salonlarında ilk defa bir Türk şarabı olan Sarafin Merlot da yer aldı. İstanbul Park’ta geçen pazar 1500 şişe Sarafin Merlot tüketildi. Doluca Şarapçılık Pazarlama Direktörü Sibel Kutman, "Bize bir kapı açıldı" dedi.

Haberin Devamı

FORMULA 1’in iş ve sanat dünyasını ağırladığı VIP Paddock Club’daki salonlarda bu yıl bir Türk şarabına yer verildi. Doluca’nın Mürefte’deki tesislerinde üretilen Sarafin Merlot, Formula 1 yarışlarında podyuma çıkan pilotların patlattığı meşhur Mumm şampanyası ve bir Fransız şarabı olan Pascal Jölivet’le birlikte İstanbul Park’taki Paddock Club’ta yerini aldı. İstanbul Park’ta böylece geçen pazar günü 1500 şişe Sarafin Merlot tüketildi. Tüm dünyada düzenlenen Formula 1 yarışlarında ilk defa bir Türk şarabına yer verilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Doluca Şarapçılık Pazarlama Direktörü Sibel Kutman, "Bize bir kapı açıldı umarım bundan sonraki yarışlarda da Türk şarapları Formula 1’de yerini alır. Çünkü iş ve sanat dünyasından bir çok ünlü ismin ağırlandığı bu localarda bulunmak gelecekteki planlar açısından da çok önemli" dedi.

Haberin Devamı

GEÇEN YIL DA İLGİLENMİŞTİK:

5 bin biletin satıldığı İstanbul Park’taki VIP Paddock Club’ta Sarafin şarabının yer alması fikrinin dünyadaki tüm Formula yarışlarına catering (yemek servisi) hizmeti veren Do&Co firmasından geldiğini söyleyen Sibel Kutman "Biz geçen yıl da yarışta yer alabilmek için organizasyonla yakından ilgilenmiştik" dedi. Kutman, şöyle konuştu: "Bu yıl bize Do&Co’dan teklif geldi. Geçen yıl da bazı çalışmalarımız olmuştu. Çünkü bu yarışların en önemli mekanlarında hep yabancı şaraplar sergileniyor ve deneniyordu. Bu yılki yarışlarda ise bir yerli şarabın kullanılması istenmiş. Ancak bu

/images/100/0x0/55eafd0af018fbb8f8a3b275
talebin kimden ve nasıl geldiğini bilmiyoruz. Bize Do&Co firması geldi ve Sarafin’i önerdik. Daha sonra bu catering firması organizasyon yetkililerinin Sarafin’de karar kıldığını bildirdi. 1500 şişe kadar alım yapıldı. Ancak beyaz şarap yine bir Fransız markasıydı. Bize sadece kırmızı şarap talebi geldi. Sanırım bir denge kurmak istediler ve sadece kırmızı şarabımızı aldılar. Belki de bir deneme yapmak istediler."

Haberin Devamı

37 BİN 500 YTL’LİK SATIŞ:

Böylesine önemli bir teklifin kendilerine sponsorluk olarak gelmediğine dikkat çeken Kutman, Formula 1 yarışlarındaki ilk Türk şarabı olmalarının yanı sıra iyi bir satış yaptıklarını da belirtti. Kutman, "Bu teklif bize sponsor olarak gelen bir teklif değil. Gayet ciddi ve önemli bir teklifti. Bunun yanında bizim için de bir nevi satış oldu. Bugün Sarafin Merlot’unun fiyatı 25 YTL civarında. 1500 şişe alım yaptıklarına göre, 37 bin 500 YTL’lik satış yapmış oluyoruz. Bunun satışlarımızı da olumlu ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum. Gerçi Sarafin Merlot, Türk şarapları içerisinde kendini Avrupa’da da kanıtlamış bir marka" diye konuştu. Sarafin Merlot, İstanbul’da bazı marketlerde 32 YTL dolayında bir fiyatla satılıyor.

Haberin Devamı

Sarafin beğenildi, Formula 1’in dünya listesinde olmak istiyoruz

TÜRKİYE Grand Prix’in ardından VIP Paddock Club’ların localarında sunulan Sarafin Merlot’nun yabancılardan beğeni topladığını belirten Sibel Kutman "Kendini kanıtlamış bir markanın yabancılar tarafından da beğenilmesi çok önemli. Bundan sonraki yarışlarda da podyumda yerimizi almak istiyoruz" dedi. Kutman, "Bugün İstanbul Park’taki VIP salonlarında sunulan şaraplarımızın Formula 1’in dünya listesine girmesi için çalışacağız" diye konuştu.

Kişi başı 2 bin 300 Euro’ya ağırlanan özel konuklar içti

BİLET fiyatlarının 2 bin 300 Euro’dan başladığı VIP Paddock Club’ta ağırlananların çoğunun yabancı olduğuna dikkat çeken Sibel Kutman "Buraya gelenler yarışın meraklıları bunun yanında birçoğu Türkiye ve yabancı ülkelerin önde gelen isimleri. İçeride beş yıldızlı bir ikram görüyorlar ve her şey mevcut. En pahalı deniz ürünlerinden, etlerin en güzeline her şey var. Şaraplar her yıl özel seçiliyor. Bir Türk şarabının hatta Sarafin gibi kendini kanıtlamış bir markanın böyle bir ortamda beğeniye sunulması bizim için gurur verici bir olay" dedi.

Haberin Devamı

Sarafin Merlot, yumuşak içimli ve gövdeli

SARAFİN Merlot koyu bordo renkte. Merlot, üzümün türüne verilen ad. Sarafin Merlot türüne özgü canlı ve zengin bir meyvemsi karaktere sahip. Fransız meşe fıçılarda yıllandırılarak, vanilya ve karamelimsi aromalar kazandırılıyor. Oldukça yumuşak içimli ve gövdeli bir şarap. 2001 rekoltesi, Saroz bölgesindeki 10 yaşını geride bırakmış, Merlot asmalarından hasat edildi. 2000 rekoltesi, özgün meyvemsi karakteri ile Fransa’da Challenge International du Vin’de 2001 yılında gümüş madalya aldı. Kuzu ve dana etleri, tandır, incik, kebaplar ve hamur işleriyle, 16-18 derecede içilebilir. 6-7 yıl saklanabiliyor.

Haberin Devamı

Bakanların masasında portakal suyu ve çay

FORMULA 1 VIP Paddock Club localarında yer alan her masada Sarafin Merlot kırmızı şarap yer alırken, İstanbul Ticaret Odası (İTO ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) misafirlerini ağırladığı protokol kulesindeki masalara önceden şarap konulmadı. Özellikle bakanların masalarında portakal suyu ve çay dikkati çekerken, garsonlar isteğe bağlı olarak Kavaklıdere’nin kırmızı ve beyaz şaraplarından servis yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!