Türk şarabı 40 ülkeye uzandı ‘Michelin’li 9 restorana girdi

Güncelleme Tarihi:

Türk şarabı 40 ülkeye uzandı ‘Michelin’li 9 restorana girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 00:00

Türk şarabı 40 ülkede, 9 Michelin restoranına girdi. Dünyanın en prestijli restoranları olan Michelin restoranlarında, Petrus, Chablis, Chateau Margaux gibi dünyanın en ünlü şaraplarıyla birlikte, Türk şarapları da servis ediliyor.

Hollanda, İngiltere, Fransa ve ABD’de bulunan 9 Michelin restoranın mönüsünde 18 farklı ürünleri bulunduğunu söyleyen Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, “Michelin restoranlarının şarap listeleri ansiklopedi kadar kalındır” dedi.
Bu restoranların sayısının hızla artacağını belirten Başman, şöyle konuştu: “Michelin restoranlarda dünyanın en ünlü şarapları bulunmak zorunda. O yüzden ansiklopedi gibi bir şarap listeleri var. Orada şarap seçmek ciddi bir stres ve seçilmeniz kolay bir iş değil. Türk şarabı olarak seçilmeniz ise hiç kolay değil. Bu konuda bazı çalışmalar yapıyoruz. Yavaş yavaş insanlara Türk şarabında, Anadolu şarabında potansiyel varmış fikrini getirmeye başladık.”
Üretimin yüzde 20 ihraç  
Kavaklıdere olarak, 40 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Başman, şu bilgileri verdi: “Üretimimizin yüzde 20’sini ihraç ediyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika gibi pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Finlandiya, Norveç gibi İskandinav ülkelerinin, Japonya, Çin, Singapur ve ABD de bulunuyor. Türkiye’de sattığımız Rose’den daha çok Rose’yi Fransa’ya satıyoruz. Bu da enteresandır, çünkü Fransa Rose ülkelerinden bir tanesidir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!