Türk özel sektörü Akdeniz Zirvesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Türk özel sektörü Akdeniz Zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Türk özel sektörünü, 3. Avrupa-Akdeniz İş Dünyası Zirvesi'nde temsil edecek. AB Komisyonu ve UNİCE (Avrupa Sanayi ve İşveren Konfederasyonları Birliği), tarafından düzenlenen Akdeniz Zirvesi 6-7 Ekim tarihlerinde Atina'da yapılacak.

Türkiye'yi temsil eden heyette, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Sinan Tara, Aldo Kaslowski, TİSK Yönetim Kurlu Üyesi Tuğrul Kutadgobilik, TÜSİAD üyeleri Şahnur Agaik, İbrahim Betil, Kemal Günergun, Aylin McCarty, Bahadır Kaleağası, Serap Atan ve Hale Onursal yer alıyor. Zirve'de AB tarafından geliştirilen MEDA programı ve ekonomik sorunlar tartışılacak. Bu değerlendirmelerden sonra, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Yatırım, Ticaret ve Turizm, Avrupa-Akdeniz Özel

Sektör Örgütleri Ağı Projesi, Eğitim ve Mesleki Eğitim ve Atyapılar, Çevri, Enerji ve Teknoloji konularında çalışma grupları toplanacak.

AVRUPALI BAKANLARLA

Zirvede alınacak kararlar 30 Ekim'de Marakeş'de toplanacak Avrupa Akdeniz Bakanlar Zirvesi'nde, özel sektörü temsil eden dört kişilik bir heyet tarafından Bakanlara iletilecek. Bu heyette yer alan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Bülent Eczacıbaşı da, bilgi toplumu konulu bir konuşma yapacak.

İlk 1995 yılında Valensiya'da geçen yıl da Marakeş'te gerçekleştirilen özel sektör zirvelerinde AB ve Akdeniz ülkeleri arasında ekonomik işbirliği hedefleniyor. Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa Akdeniz İşbirliği Ortak Ekonomik Alan tesis etme hedefi doğrultusunda kararlar alınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!