"Türk mobilya sektörü dünyada adını duyurmaya başladı"

Güncelleme Tarihi:

Türk mobilya sektörü dünyada adını duyurmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 17:43

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, 2004 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası arenada ilk üçte yerini alan İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) yedincisine katılıyor. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, Türkiye’nin özellikle son yıllarda mobilya alanında yurt dışında da adını ciddi anlamda duyurmaya başladığına dikkat çekerek, “Biz MASKO Mobilya Kenti olarak, böyle büyük bir fuar organizasyonda yer almaktan son derece memnunuz" dedi.

Haberin Devamı

Türk mobilya sektörünün en önemli buluşması olan İMOB Fuarı’na ikinci kez katılan MASKO Mobilya Kenti, 1-5 Şubat tarihleri arasında sektörü ağırlayacak. CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara, özgün çizgileri ve kaliteli işçilikleriyle markalaşmış tasarımlara sahip öncü Türk mobilya firmaları ile dünyanın en önemli alıcıları katılıyor.

İtalya’dan Brezilya’ya, Amerika’dan Ortadoğu’ya, İngiltere’den Güney Afrika’ya tüm dünyadan alıcıların bulunacağı fuarda, mobilya üreticilerinin yanı sıra ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar, distribütörler, yabancı alıcılar, uluslararası temsilciler, iç mimarlar, dekoratörler, dekorasyon firmaları, mağaza/zincir mağaza sahip ve yöneticileri, endüstriyel tasarımcılar, sektörel yayın editörleri ve nihai tüketiciler oluşturacak. Perakende mobilyacılıkta ihracat üssü MASKO, bünyesinde bulunan tüm mağazaları temsilen bu sene de  ikinci kez fuarda ziyaretçiler ile buluşturacak.

TÜRKİYE ADINI CİDDİ ANLAMDA DUYURMAYA BAŞLADI

Haberin Devamı

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, Türkiye’nin özellikle son yıllarda mobilya alanında yurt dışında da adını ciddi anlamda duyurmaya başladığına dikkat çekerek, “Fuarlar mobilya sektörünün tanıtımı açısından çok önemli. Biz MASKO Mobilya Kenti olarak, böyle büyük bir fuar organizasyonda ikinci kez yer alıyor olmaktan son derece memnunuz. Mobilya sektöründe yurt dışında gerekleşen ihracat çalışmalarında yakalanan rüzgâr, iyi değerlendirildiği durumda mobilya sektörü çok daha iyi noktalara gelecektir. İhracatta önemli olan ise yapılan işin tanıtılması ve duyurulmasıdır. Bunda da fuarların oldukça önemli bir noktada durduğunu söylemek faydalı olacaktır” açıklamasında bulundu.

Türkiye mobilya ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiren MASKO Mobilya Kenti’nin, 778 iş yeri ve 550’yi aşkın firması ile ülkemiz mobilya sektörünün merkezinde bulunduğuna dikkat çeken Karcı, “Özellikle son bir yılda yapılan yatırımlarla MASKO kabuk değiştirdi, Türkiye’de mobilya sektörünün önemli üretim üslerinden biri haline geldi. Bugün mobilya, Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında yer alıyor. Yönetim olarak tek yürek olduk ve MASKO’yu uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirecek başarılı projelere imza attık ve atmaya devam ediyoruz. MASKO, Türkiye’nin perakende mobilya ihracatının en aktif olduğu yer olma özelliğini taşıyor. Mevcut konumu ile Türkiye’deki ihracat pastasında da önemli bir yere sahip. 2010 yılında da bu oran yüzde 15 civarında gerçekleşti. Yıllara bakıldığında ihracatımızda herhangi bir düşüş olmuyor. Özellikle 2009 yılının 3.çeyreğinden bu yana yurt dışı ile kurduğumuz bağlantılar ve izlediğimiz politikalar, son 1 yıl içerisinde MASKO’nun adının daha da duyulmasını sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Karcı, fuarın da dünyanın dört bir yanından gelen mobilya firmaları ve temsilcilerin katılımıyla güçlü bir dinamizm yakalayacağının da altını çizerek, “Türkiye mobilya sektörü, Avrupa’yla karşılaştırıldığında markalaşma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntının en büyük sebebi, mobilya sanayi üreticilerinin doğrudan tüketiciye ulaşmak ve nihai ürünü tümüyle kendilerinin imal etmek istemesi ve aynı zamanda tanıtım eksikliğidir. Biz MASKO olarak uzun süredir ihracat ile ilgili çalışmalara ağırlık veriyoruz. İMOB fuarının yurt dışı bağlantılar kurma konusunda önemli bir atılım olacağını düşünüyorum. Fuar sayesinde MASKO’yu, yaptığımız çalışmalarla, ürünlerimizi sergileyebilme ve anlatabilme imkânımız olacak. Çünkü MASKO dünya standartlarında ürünler üretiyor ve bunu yurt dışına tanıtmanın en iyi yolu da fuarlar” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!