Türk lojistik devi Danimarkalı şirkete satıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk lojistik devi Danimarkalı şirkete satıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 08:55

Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS, UN Ro-Ro'yu 950 milyon Euro'ya satın aldığını duyurdu. 1994 yılında kurulan UN Ro-Ro, 2007 yılında dünyanın önde gelen fon şirketlerinden KKR'ye 910 milyon Euro bedelle satılmıştı. UN Ro-Ro'yu satın alan Danimarkalı şirket ise 1866 yılında kurulmuş.

Haberin Devamı

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan Un Ro-Ro 950 milyon Euro'ya Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS'ye satıldı. 

Şirket yaptığı açıklamayla UN Ro-Ro'nun satın alınmasında anlaşmaya varıldığını belirtti. 

Şirket UN Ro-Ro ile Akdeniz'deki varlığını genişletmek istiyor. 

Satış işleminin Türk, Avusturyalı, Alman ve İtalyan rekabet otorilerinin onayının ardından haziran ayında tamamlanması öngörülüyor.

12 RO-RO GEMİSİ BULUNUYOR

DFDS CEO'su Niels Smedegaard, satın alma ile ilgili açıklamasında, "UN Ro-Ro'nun satın alınmasıyla, operasyonel olarak Kuzey Avrupa'ya benzeyen Avrupa'nın en cazip pazarında faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Bu satın alma bize var olan güçlü yönetim ekibimizle birlikte ağımızı, filomuzu ve tecrübemizi geliştirme imkânı sunarken, UN Ro-Ro müşterilerinin büyümesini desteklerken işimizi daha da geliştirme fırsatı veriyor" dedi.

Haberin Devamı

UN Ro-Ro'nun kurumsal sunumunda yer alan bilgilere göre şirketin 12 Ro-Ro gemisi ve Türkiye ile Avrupa arasında 250 bin araç ile 2016 yılı itibarıyla yüzde 35'lik pazar payı bulunuyor.


Türk lojistik devi Danimarkalı şirkete satıldı

 

2014 yılında Esas & Actera konsorsiyumu tarafından satın alınan UN Ro-Ro İşletmeleri AŞ, Doğu Akdeniz ro-ro sektörünün önemli oyuncularından biri olarak öne çıkıyor. 

ÜÇÜNCÜ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

UN Ro-Ro 2007 yılında en büyük fon şirketlerinden biri olan KKR'ye 910 milyon Euro karşılığında satılmıştı. KKR, 2014 yılında UN Ro-Ro'yu Esas & Actera konsorsiyumuna sattı.

UN Ro-Ro İşletmeleri AŞ, Doğu Akdeniz ro-ro sektörünün önemli oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.

Türk lojistik devi Danimarkalı şirkete satıldı

UN Ro-Ro'nun temeli 1994 yılında atıldı.

24 YIL ÖNCE KURULDU 

UN Ro-Ro, 1993 yılında 48 Türk nakliyecisinin bir araya gelerek, Türkiye’den Avrupa’ya (İtalya’nın Trieste Limanı’na), denizyoluyla yük taşımacılığı yapmak amacıyla kurulmuştu.

Türk lojistik devi Danimarkalı şirkete satıldı

Haberin Devamı

UN Ro-Ro'yu satın alan Danimarkalı şirketin kuruluş yılı ise 1866... Şirketin cirosu 1.6 milyar Euro

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!