Türk-Ä°ÅŸ'ten 'resen emeklilik' genelgesi

Güncelleme Tarihi:

Türk-İşten resen emeklilik genelgesi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2002 12:38

Türk-İş, üye sendikalara bir genelge göndererek, resen emeklilik (istek dışı emeklilik) uygulaması yapılan örgütlü kamu işyerlerinin konfederasyona bildirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Türk-İş tarafından sendikalara gönderilen genelgede, Başbakanlık tarafından 3 Aralık 2001 tarihinde yayınlanan 'Tasarruf Genelgesi'nde kamu işletmelerinde çalışan ve emekliliğe hak kazanan 50 yaşın üzerindeki işçilerin iş akitlerinin fesh edilmesinin öngörüldüğü hatırlatıldı.

Başbakanlığın bu genelgesine karşın, konfederasyon Yönetim Kurulu`nun 26 Aralık 2001`de Başbakan Bülent Ecevit ile yaptığı görüşmede Başbakan`ın, yöneticilere, "Kendi istekleri dışında hiçbir işçinin resen emekli edilmeyeceğini ve aksine uygulama yapmak isteyen kurum ve kuruluşların tespit edilerek kendine bildirilmesini" söylediği vurgulanan Türk-İş genelgesinde şöyle denildi:

"Sayın Başbakan ile varılan mutabakat doğrultusunda, sendikanızınörgütlü bulunduğu işyerlerinden işçileri, kendi istekleri dışında resen emekli yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar var ise bunların zaman geçirilmeden konfederasyonumuza bildirilmesini önemle rica ederiz."

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Başbakanlık tarafından yayımlanan 'Tasarruf Genelgesi'nin IMF`in zorlamasıyla hazırlandığına inandıklarını belirterek, Başbakan Ecevit`in "Kamu kuruluşlarında istek dışı emeklilik olmayacak" sözlerinin kendilerini rahatlattığını söyledi.

Ecevit`in "İstek dışı emeklilik uygulaması yapan kamu kurumlarınıbana bildirin" sözleri üzerine üye sendikalara, böyle uygulamada bulunan işyerlerini konfederasyona bildirilmesini istediklerini anlatan Meral, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın titizliğine teşekkür ediyoruz. Başbakan`ın bu sözlerine karşın, istek dışı emeklilik uygulaması yapan kamu kurumlarını tespit edip kendisine ileteceğiz. Zaten şu ana kadar, gönüllü emeklilik için başvuran işçi sayısı, hükümetin öngördüğü resenemeklilik sayısını aşıyor. Bu nedenle kamu kurumlarından Başbakan`ın sözlerine uyulmasını bekliyoruz. Sayın Başbakan`ın bizler için güvenceolan sözlerinin ısrarlı takipçisi olacağız."


 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!