Türk-İş: Ortak eylem kararı alacağız

Güncelleme Tarihi:

Türk-İş: Ortak eylem kararı alacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk-İş Başkanı Bayram Meral, tasarıyı Hürriyet'e değerlendirdi:

‘‘Türk-İş, Türkiye'nin büyük sıkıntılar olduğu bir dönemde halkımızın yarısını ilgilendiren SSK'nın sorunlarının çözümü için tüm iyi niyeti gösterdi. Ancak, Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen tasarı, bizim bu iyi niyetimizin karşılık bulmadığını, IMF'nin taleplerinin, geçmiş hükümetler döneminde olduğu gibi öne çıktığını gösteriyor. Sayın Başbakan, ESK'da işçi ve işveren taraflarının üzerinde anlaştığı noktaların reforma dahil edileceğini söylemişti. Tarafların üzerinde üzerinde amnlaştığı birçok temel nokta bu taslakta yok. Cumartesi ve Pazar günü ön çalışmaları yaptıktan sonra 12 Temmuz Pazartesi günü Türk-İş Başkanlar Kurulu toplanacak ve demokratik, meşru tepkisinin biçimin belirleyecek.’’

Meral, memur ve emeklilere verilen zammın da son derece yetersiz olduğunu belirterek, ‘‘Bu zamla ve bu maaşla, hergün zam yapılan bir yüksek enflasyon ortamında bu insanlar ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar’’ dedi.

Meral, işçi ve memur konfederasyonları ile ortak eylem konusunu da Başkanlar Kurulu'nda değerlendirip bir karara bağlayacaklarını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!