Türk İş Kadınlardan 'Yavru Vatan' çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Türk İş Kadınlardan Yavru Vatan çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2019 08:30

Türkiye İş Kadınları Derneği ve Doğu Akdeniz Politika Derneği’nce düzenlenen “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yatırım ve iş birliği olanaklarını en iyi şekilde tespit edip, hayata geçireceğinizi ümit ediyorum” dedi. Akıncı, “Bizler, Kuzey Kıbrıs’ta yıllardır iki paralel süreci bir arada yaşıyoruz. Öncelikle Kıbrıs sorunu gibi yarım yüzyılı aşan kronikleşmiş bir sorunla iç içeyiz. Sorun var ise çözüm arayışı da sürecek” dedi. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Doğu Akdeniz Politika Derneği (DAPD) iş birliğinde yapılan konferansa, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, bakanlar ve her iki ülkeden STK temsilcileri, iş insanları, akademisyenler ve bürokratlar katıldı.

KALICI VE NİTELİKLİ YATIRIM

“Ekonominin dışında kalan bir kadın kavramı, ülkelerin refahının önüne ket vurmaktan başka bir anlam taşımaz” diyen Nilüfer Bulut da şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye İş Kadınları Derneği ve Doğu Akdeniz Politika Derneği güçlerimizi birleştirerek hem yavru vatanda, hem ana vatanda ticari hacmimizi daha ne kadar arttırabiliriz, ekonomik iş birliğimizi nasıl geliştirebiliriz diye bir araya geldik. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ticaret hacminin artabilmesi için sorunları ve çözümleri masaya yatıracağız. Bu konferans bir şeylerin başlangıcı olacak. Biz, Türkiye İş Kadınları Derneği olarak kurulduğumuz gün itibariyle kadınlar ekonomide olmazsa olmaz diyoruz. Çünkü kadınların ekonomiye katılımı demek dünya ekonomisine katma değer demek. Dünya üzerinde siyasi, sosyal ve politik hayatta denge aynı değil. Kadınlar ile erkekler arasında eşitliği sağlamak zorundayız. DAPD Başkanı Daryal Batıbay ise, “Son zamanlarda Kuzey Kıbrıs ekonomisi ciddi bir dönemden geçmektedir. Konusu ve zamanlaması olarak bu toplantının yerinde bir girişim olduğuna inanıyorum”dedi.

BAKMADAN GEÇME!