Türk Eximbank'a 300 milyon dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Türk Eximbanka 300 milyon dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 16:06

Türk Eximbank'a, uluslararası bankalardan 300 milyon dolar kredi sağlanmasına ilişkin protokol Londra'da imzalandı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu ile krediyi sağlayan bankalar konsorsiyumunda 50 bankanın temsilcileri, Savoy Otel'de düzenlenen törende biraraya geldiler.
Burada verilen bilgiye göre, 300 milyon ABD Doları tutarında ve 1 yıl vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin faiz oranı libor artı yüzde 0,40 olacak. Krediyi düzenleyen konsorsiyumda ABN AMRO Bank, The Bank of Tokyo Mitsubishi, Calyon, Citibank, Fortis Bank, Deutche Bank, NSH Nordbank, ING Bank ve WestLB gibi 50 uluslararası banka yer alıyor.

-İHRACATA DESTEK-

Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, ihracatı ekonomik büyümenin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak nitelendirerek, Türk Eximbank'ın bunun desteklenmesinde kilit durumda olduğunu söyledi. Kılıçoğlu, şunları kaydetti:
“Türk Eximbank, 2006 yılında ihracat sektörüne 4 milyar ABD Doları nakdi ve 4,6 milyar ABD Doları tutarındaki sigorta-garanti imkanı toplam 8,6 milyar ABD Doları seviyesinde bir destek planlamaktadır. Bu çerçevede, yaklaşık 1 milyar ABD Doları kaynak sağlanması öngörülmekte olup, söz konusu sendikasyon kredisi ile bu ihtiyacın 300 milyon dolar tutarındaki kısmı karşılanmış olacaktır.”
Ahmet Kılıçoğlu, sağlanan kredinin yabancı bankaların gerek Türkiye'ye gerekse Türk Eximbank'a duydukları güveni yansıttığını da dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!