Türk Demirdöküm'de hisse devri tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk Demirdökümde hisse devri tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 18:00

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Bülent Bulgurlu, Demirdöküm'de hisse devri aşamasının başarı ile tamamlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Koç Topluluğu şirketlerinden Türk Demirdöküm Fabrikaları A.Ş'nin 293 milyon avro değerle Alman Vaillant'a satıldığı anımsatıldı.

Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, Koç Topluluğu'nun stratejik planı doğrultusunda odaklanacağı sektörleri saptayıp, iş hedeflerini büyüttüklerini, bu nedenle bu sektörler dışında kalan işlerden çekileceklerini daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, Demirdöküm'de hisse devri aşamasının da başarı ile tamamlandığını kaydetti.
Bulgurlu, Koç Topluluğu'nun, sanayici kimliğinin tüm gereklerini yerine getirerek ilerlemeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Koç Topluluğu, Demirdöküm'deki yüzde 72,56 hissesini, topluluğun 2002 yılından bu yana uygulamakta olduğu stratejik plan doğrultusunda Alman Vaillant grubuna satmak konusunda anlaşmış, anlaşma geçtiğimiz Mayıs ayında Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu ve Vaillant şirketi CEO'su Claes Göransson arasında imzalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!