Türk Coca Cola'sı temiz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türk Coca Colası temiz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de Coca Cola üretiminin yapıldığı 9 merkezde yapılan denetimler sonucunda, üretimde sağlığı tehdit edici bir bulguya rastlanmadığını bildirdi. Gökalp, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de Coca Cola ürünlerinin dolumunu yapan Ankara, Antalya, Bursa, İçel, İstanbul, İzmir, Manisa, Tekirdağ (Çorlu) ve Trabzon'da olmak üzere 9 fabrikanın bulunduğunu, bu fabrikalarda Coca Cola ve yan ürünlerine üretim izni verildiğini hatırlattı.

Bakanlığı tarafından, diğer gıda tesislerinde olduğu gibi, Coca Cola'ya ait fabrikalarda da gıda güvenirliliği açısından periyodik kontrollerin yapıldığını ifade eden Bakan Gökalp, şunları söyledi:

ÇOK YÖNLÜ DENETİM

‘‘Ancak, Belçika Sağlık Bakanlığı'nın Coca Cola ile ilgili aldığı yasaklama kararı üzerine, Türkiye'de üretilen bu ürünlerle ilgili olarak 9 dolum tesisinde, 18-21 Haziran 1999 tarihleri arasında bakanlığımızca gerekli denetimler yapılmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde, Coca Cola tesisleri, üretiminde kullanılan tüm girdiler (şeker, su, karbondiaksit, tüm ambalaj malzemeleri, özütler), üretim prosesleri (şurup yapımı, filtrasyon, dolum, kapama) depolama, genel hijyenik şartlar, kritik kontrol noktalarında denetlenmiştir. Sözkonusu denetlemelerde ayrıca, Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğun denetlenmesi amacıyla laboratuvarlarda gerekli analizler yapılmaktadır.’’

Bakan Gökalp, bu denetimler sonucu, illerden gelen denetim raporlarının değerlendirildiğini, Türkiye'de Coca Cola ürünlerinin üretildiği 9 üretim merkezinde, gıda güvenirliliğinin her türlü şartlara uyum sağladığı ve sağlığı tehdit edici hiçbir bulguya rastlanmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Türkiye'de üretilen Cola Cola ürünleri arasında, Fanta, Sprite, Coca Cola Light, Schweepps, Cappy ve Sen-Sun gazoz ürünleri bulunuyor.

Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de üretilen Coca Cola'da sağlığı tehdit edici bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. Tarım Bakanlığı, Belçika'da başlayıp, daha sonra Lüksemburg, Hollanda, Fransa, İspanya ve Almanya'ya yayılan yasaklar üzerine 9 merkezde denetim yaptığı denetimde bu sonuca ulaştı.

Kozlu: Kalitemiz tescil edildi

COCA Cola Güney Avrasya Bölgesi Başkanı Cem Kozlu, Coca Cola'nın, Türkiye'de en gelişmiş uluslararası standartlarda üretim yaptığını ifade ederken, ‘‘Coca Cola, Türkiye'de ISO 9002 Kalite Belgesi alan ilk meşrubat firmasıdır’’ dedi.

Kozlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, ‘‘Coca Cola üretiminde sağlığı tehdit edici hiç bir bulguya rastlanmadığına’’ ilişkin açıklamasını değerlendirirken, ‘‘Kalitemize, bizim duyduğumuz güvenin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın incelemeleriyle de tescil edilmiş olmasından, büyük memnuniyet duyuyoruz’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!