Turizmin geleceği genç gezginlerde

Güncelleme Tarihi:

Turizmin geleceği genç gezginlerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2018 23:10

TÜRK turizminde önemli bir yer sahibi olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutladı.

Haberin Devamı

Dünya Turizm Günü dolayısıyla açıklamalar yapan Başkan Yağcı “Turizm dünyada gelişmeler ne olursa olsun büyümeye devam ediyor. Özellikle 25 yaş altı genç nesil, eğitim ya da tatil nedeni ile daha çok seyahat etmeye başladı. Bu nedenle turizmin geleceği de bu gezgin nesillerle büyümeye devam edecek. Dünya üzerinde farklı kültürlerle karşılaşma ve kaynaşmada önemli rol oynayan turizm, insanların farklı kültürlere, renklere, dinlere daha hoşgörü ile bakmasını sağlıyor. Birbirine dokunabilen yaşamlar, aradaki sınırları kaldırarak evrensel bir barış gücü oluyor. Bu nedenle turizmin mevcut dünya koşullarındaki en önemli rolü barış elçileri yaratmasıdır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde turizmin ekonomik ve sosyal gelişmedeki önemi çok daha büyük bir role sahip. Ekonomide çarpan etkisi yaratan sektör, direk ya da dolaylı tedarik zincirleri oluşturarak yerli üretimi destekleyen en önemli sektörlerdendir” dedi.

Eylül Ayı geleneksel AKTOB Yemeği’ni özellikle turizm gününde düzenlediklerini söyleyen Başkan Yağcı, “AKTOB toplantıları sektörün gündemi takip edebildiği bir organizasyon oldu. Dünya turizm gününde vereceğimiz en önemli mesaj, turizm sektörü ülkemizin en milli sektörüdür” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!