Turizme bayram dopingi

Güncelleme Tarihi:

Turizme bayram dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı, kış ortasında turizme doping oldu. Bayram tatilinin okulların yarı yıl tatiliyle birleşmesi, kış turizm merkezlerine ilgiyi artırdı ve dağlardaki oteller doldu. Akdeniz ve Ege sahillerindeki beş yıldızlı oteller de yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Türk turizminin başkenti Antalya, bayramda yine dolup taşacak.

Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken'deki konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Uludağ'da 5 bin yatak kapasiteli tesisler günler öncesinden rezervasyonlarını kapattı. Hafta başından itibaren Uludağ'a gelmeye başlayan tatilciler, kayak pistlerini şenlendirdi. Otellerciler, özel proğramlar hazırladı.

Uludağ'da iki kişi tam pansiyon 4 gecelik konaklama ücreti 280 milyon lira ile 320 milyon lira arasında değişiyor. Kartalkaya'daki Kartal ve Dorukkaya otellerinde haftalar öncesinden yer ayırtan tatilciler de gelmeye başladı. Dağdaki tesislerde yer bulamayanlar da kent merkezlerindeki otellerde yer ayırttı. Kar kalınlığının 50 santimetre olduğu Kartalkaya'daki 400 yataklı Kartal Otel ve 665 yataklı Dorukkaya Otel'de bayram ücretleri 1 gece tek kişi tam pansiyon 24 milyon lira olarak belirlendi. Abant'taki beş yıldızlı 350 yataklı Abant Palace Oteli ile 190 yataklı Turban Otel de bayram tatili nedeniyle doldu.

Abant Palace Oteli, 4 gece yarım pansiyon olarak kişi başına 99 milyon, Turban ise 4 gece iki kişi tam pansiyon 112 milyon lira ücret alınıyor. Palandöken'deki 630 yatak kapasiteli Dedeman Otel, yüzde 100 doluluğa ulaşınca, tatilciler kent merkezindeki otellerde yer ayırttı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!