Turizme 14 trilyonluk kaynak akışı pazartesi günü başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizme 14 trilyonluk kaynak akışı pazartesi günü başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizme Bakanı Erkan Mumcu, pazartesiden itibaren turizm işletmelerine, 14 trilyon liralık Eximbank kaynağının kullandırılmaya başlanacağını açıkladı.

Turizme Bakanı Erkan Mumcu, turizm sektörüne destek vermek amacıyla sağlanmış 14 trilyon liralık bir kaynak olduğunu belirterek, ‘‘Pazartesi gününden itibaren kullanılmaya başlıyor’’ dedi.

Bakan Mumcu, Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (TUROB) tarafından Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen geleneksel yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, turizm sektörü için sağlanan kaynakla ilgili olarak, ‘‘10 milyon dolar kadar döviz kazancı olan işletmelere kazandıkları dövizin yüzde 5'i nispetinde, 10 milyon dolardan daha fazla döviz kazandıran işletmelere ise kazandıkları dövizin yüzde 7'si nispetinde 1 yıl vadeli kredi, Eximbank kaynaklarından sağlanıyor’’ dedi.

Bakan Mumcu, bakanlık olarak sorumluluğu ve inisiyatifi paylaşmaya hazır olduklarını kaydederek, şöyle dedi:

‘‘TÜRSAB ve TUROB'un birlikte geliştirdikleri çözüm ortaklığı projesi de önemli adımdır. Kriz olmadan da bu olabilmeliydi. Ama bu krizin bize öğrettiği önemli bir ders, önemli bir yetenek olarak diyebilirim ki, çözüm ortaklığı arayışının doğmuş olması, tek başına önemli bir kazanımdır, önemli bir noktadır’’ dedi.

Erkan Mumcu turizmcilere hitaben şunları söyledi:

‘‘Biz sizin ortaya koyduğunuzdan daha fazlasını ortaya koymaya her zaman hazırız. Ama bizim için önemli olan, hem inisiyatife, hem sorumluluğa talip olabilmenizdir. 21. yüzyıl devletin ve bürokrasinin hayatın pek çok alanında gerileyeceği ve sivil toplum mekanizmalarına iktidarını terk edeceği bir yüzyıl olacaktır.’’

TANITIM

Tanıtım ile ilgili bir soruya karşılık Turizm Bakanı Erkan Mumcu, şunları söyledi:

‘‘Turizmciler tanıtım konusundaki eksikliği her zaman farketmişlerdir. Bunda da çok haksız değiller. Türkiye'de giderek tanıtma bütçesine ayırılan paylar azalmıştır. Talih oyunlarının kapanmasından sonra bu bütçeler daha da daralmıştır. Ama bu dönemde 15 trilyonluk ek kaynak sağlandı. 15 trilyonun önemli bir kısmı tanıtma bütçesine tahsis edilmiştir. Tanıtma bütçesine tahsis edilen kaynakla Ağustos ayından başlayarak önümüzdeki yılın sonuna kadar, önümüzdeki yılın bütçesiyle birleştirilerek çok etkili bir kampanya için kullanılacaktır. Kampanya, Almanya, Avusturya, Fransa, Rusya ve İngiltere'de eşzamanlı olarak yürütülecektir. Bu operasyonda özel sektörün hiç bir katkısı söz konusu değil.’’

‘‘Tanıtım yeterli midir’’ sorusu üzerine de Bakan Mumcu, ''Tanıtma işi ne kadar yapsanız, o kadar yapmanız gereken birşeydir. Tanıtma işinin ne kazandıracağını hiçbir zaman bilemezsiniz. Ama yapmamanın maliyeti çoğunlukla bellidir. Kimse parasını sokağa atmayacağına göre, tanıtma işine ayırılacak kaynak ne kadar çok olursa o kadar iyidir. Türkiye taleplere, talep edildiği ölçüde kaynak ayırabilecek kadar zengin bir ülke değildir'' diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!