Turizmcilere teşekkür belgesi

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilere teşekkür belgesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 16:19

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Boğazı'nda turistik amaçlı bir teleferik çalışması başlattıklarını bildirdi.

Turizm alanında faaliyet gösteren ve bu konuda katkısı olan kişi ve kurumların yöneticileriyle Emirgan'daki Beyaz Köşk'te yemekte bir araya gelen Topbaş, İstanbul'daki yatak sayısının hızla arttığını, yeni otellerin yapıldığını söyledi.

Dünyadaki global ekonomik krize rağmen İstanbul'da gayrimenkullerin satışında bir düşüş yaşanmadığını, boğazı gören kaba inşaat halindeki rezidansların metre karesinin 10-15 bin dolara satıldığını ve bunları yabancıların aldığını belirten Topbaş, kentin artık kongre ve finans merkezi yolunda ilerleyen bir şehir olduğunu ifade etti.

Kongre turizminde de ciddi organizasyonlara destek verdiklerini anlatan Topbaş, atılan adımlarda bazı aksaklıklar olabileceğini, bu çağda yerel yönetimlerin çok ön planda olduğunu, yerel yönetimlerin de katılımcı bir yönetim anlayışını ortaya koyabilmesi gerektiğini söyledi.Topbaş, İstanbul'da belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “İstanbul Boğazı'nda bir teleferik çalışmasını başlattık. Başkanlığa geldiğimizde bir projemiz vardı. Bu projenin uygulanabilirliği var. Realize edilmesi konusu devam ediyor. Turistik amaçlı bir teleferik düşünüyoruz. Bunun önemli bir hizmet vereceğini düşünüyoruz” dedi.

Çağlayan'daki yeni yapılan adliye binasının önündeki tüm trafiğin yer altına alınacağını da ifade eden Topbaş, belediye olarak bazı illere verdikleri desteklere de değindi.Topbaş, rehberlerin de kulaktan dolma bazı bilgileri aktardıklarını gördüğünü, gerçek bilgilerin aktarılması gerektiğini vurgulayarak, Topkapı Sarayı'ndaki haremin çok farklı bir kültür olduğunu ancak buranın birtakım uydurma ifadelerle anlatıldığını söyledi.

“İSTANBUL'UN SU BİRİKİM HARİTASI”

Dijital stratejilerin belirlenmesinin önemli olduğunu ifade eden Topbaş, İstanbul'a 700 kilometrelik fiber optik kablo hattı yaptıklarını, bunun 450 kilometresinin çekildiğini kaydetti.

İstanbul'a 18 milyon metrekare aktif yeşil alan kazandırdıklarını söyleyen Topbaş, hizmet sektörünün turizm açısından önemli olduğunu dile getirdi.
Son zamanlardaki yağışlara da değinen Topbaş, “Sulama gerekmediği için park ve bahçeler çok memnun. Barajlarımız doldu. İstanbul'a ilk geldiğimizde her yağışlarda 6-7 bin civarında ihbar alıyorduk. Bu kadar yağışa rağmen, artık o kadar ciddi ihbarlar yok. Şimdi bütün yolların su birikim haritalarını çıkarttırıyorum. Nasıl, nerelerde birikiyor, bunu belirliyoruz” diye konuştu.

Topbaş, toplantıda davetlilerin isteklerini de dinledi.Tüm Aşçılar Federasyonu Başkan Yalçın Manav, Türkiye'nin yemek zenginliğini anlatarak, İstanbul'da bir aşçılık akademisi gereksinimi olduğunu dile getirdi. Manav, Roma'da 127 aşçılık okulu bulunduğunu bildirdi.

Topbaş daha sonra, aralarında Yalçın Manav, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Nadir Güllü'nün de aralarında bulunduğu 34 kişiye teşekkür belgelerini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!