Turizmciler, THY için birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler, THY için birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Talha Çamaş, THY'nin iç hatlarının tek tek kişi ya da firmalara değil, turizm sektörünün oluşturacağı çok ortaklı girişim grubuna verilmesi gerektiğini söyledi.

THY'nin sadece iç hatlarda uçacak yeni bir şirket oluşturma çalışmalarını değerlendiren TÜRSAB Başkanı, kurulacak bu şirkette seyahat acentalarının mutlaka söz ve hak sahibi olması gerektiğini öne sürdü.

THY'nin kendi bünyesinde yapacağı düzenlemelerde herhangi bir ticari firmadan farklı olarak, ‘‘ulusal havayolu’’ olduğu gerçeğini dikkate alması gerektiğinin altını çizen Çamaş, şöyle devam etti:

‘‘Bir süreden beri yürütülen çalışmalar hakkında bugüne kadar sektöre bilgi verilmemesi, havayolu ile iç içe olan biz turizm sektörü temsilcilerini, bu konuda üretilen spekülasyonların haklı olabileceği endişesine sevkediyor. İşin doğrusu, THY'nin böylesine önemli bir çalışmayı bizzat sektör temsilcileriyle birlikte yapmasıdır. Bu konuda THY yönetiminin, seyahat acentalarının önderliğinde, diğer özel sektör havayolu şirketleri, turizm yatırımcıları ve işletmecilerin katılımlarıyla kendi aralarında oluşturacakları ortak girişim ile temasa geçip, görüş öe önerilerini alması gerekir. Oluşturulacak bu yeni yapılanmada sektörün lokomotifi olan seyahat acentalarının kendi aralarında oluşturacakları çok ortaklı bir oluşumun THY'nin kuracağı yeni şirketin partner şirketi olması gerekir. Böylece, önemli bir girişimin tek tek firma veya kişilere verilmesiyle doğabilecek sakıncalar giderilmiş olacak. Ayrıca özelleştirmenin temel ilkelerinden sayılan sermayenin tabana yayılması yoluna bir adım atılacak. Oluşturulacak şirkette seyahat acentalarının yer alması, aynı zamanda böyler bir şirketin ticari açıdan da sağlıklı, verimli ve uzun süreli olmasının güvencesi olacaktırb Çünkü, diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da sorun pazarlamadır. Pazarlamayı yapan ise üyemiz seyahat acentalarıdır.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!