Turizm sektörü borç kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm sektörü borç kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2001 00:00


Bu yıl turizmde yaşanan canlılık sonucu turizm sektörünün, bir kaç yıl üst üste yaşanan kötü sezonlarda biriken borçlarını ödemeye başladığı belirtildi.

Kapadokya'da altın yıl
Türkiye'nin kültür turizm merkezi Kapadokya'da turizmciler, yıllardan beri çektikleri turist sıkıntısını, bu sezon aşmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, bölgedeki büyük otellerin çoğunlukla 1990 yılında yapıldığını, ilk birkaç yıl dışında işletmelerin bekledikleri turisti Kapadokya'ya çekemediğini kaydetti. Bu yıl başından itibaren otellerin hasret kaldığı turiste kavuşmaya başladığını belirten Tok, ''Şu anda Kapadokya altın dönemini yaşıyor diyebiliriz. Otellerimizdeki doluluk ilk kez yüzde 80'lere ulaştı. Son 10 yılın en canlı sezonunu geçiriyoruz'' dedi.
Peribacaları, kilise, şapel, manastır, yeraltı şehirleri ve vadileri ile dünyada bir başka eşi bulunmayan Kapadokya'nın yurtiçi ve yurtdışında yapılan etkin tanıtım çalışmaları sonucu hak ettiği yere ulaşmaya başladığına işaret eden Ahmet Tok, şunları söyledi:
''Dünyada kültür turizminin önemi her geçen yıl artıyor. Bu pastadan en büyük payı alacak ülkelerden biri Türkiye. Türkiye'de de Kapadokya'nın özel yeri var. Bölgemiz Uzakdoğu, Avrupa, Amerika'dan kültür sevdalılarının ilgi odağı haline geliyor. Turist sıkıntısı şu anda sona erdiği için mutluyuz. Ancak asıl patlamayı haziran ayından itibaren bekliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!