Turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 23:57

KKTC’de 200 milyon dolarlık yatırım ile 8’inci oteli açtıklarını anlatan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Mersin ve Üsküp’te otel, AVM ve rezidans projelerine toplamda 600 milyon dolar yatıracağız. Fransa’da da otel satın almak için görüşüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TURİZM alanındaki yatırımlarına hız veren Limak Holding, yurtdışındaki ilk otelini KKTC’de açtı. Şirket, 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen 1300 yataklı Limak Cyprus Deluxe Hotel ile toplam yatak kapasitesini 7 binin üzerine çıkardı. Turizm ve gayrimenkul alanında yeni yatırımlar için de düğemeye bastıklarını anlatan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Hedefimiz beş yıl içinde 10,000 yatak sayısına ulaşmak. Mersin’de yapacağımız 2 otel için 300 milyon dolar civarı, Makedonya Üsküp’teki otel, rezidans, AVM ve ticari alan kompleksi için de toplam 300 milyon dolar yatırım yapacağız. Fransa Nice’te satın alma için bir otel grubu ile görüşüyoruz” dedi. 

8 OTELE ULAŞTI
Özdemir, “Mersin yatırımının finansmanını daha halletmedik; özsermaye ile başlayacağız, finansman görüşmelerimiz var. Üsküp’teki yatırımımızın finansmanını uluslararası bankalardan sağlayacağız. Hem Mersin, hem Üsküp’teki turizm yatırımımızda yüzde 25 özsermaye kullanacağız” dedi. Limak Turizm Grubu Genel Koorrdinatörü Kaan Kavaloğlu ise, “Turizmde yatırımlarımızı zamanla Balkanlar ve Batı Avrupa’ya kaydıracağız. Ayrıca, İstanbul 3. Havalimanı projesi kapsamında bir şehir oteli yatırımımız da olacak” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF LİDERLİK
Nihat Özdemir, turizm yatırımlarının ülke ekonomisi için büyük bir önem taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: “Sektör ülkeye döviz getiriyor. İstihdama katkı sağlıyor ve birçok sektör de turizmle birlikte hareketleniyor. İstanbul ve Ankara’da şehir otellerimiz, Antalya’da ise yerli ve yabancı turistlere hizmet veren geniş konseptli otel zincirimiz var. Yalova’da ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleşmiş butik termal otelimizi halkımızın hizmetine büyük bir gururla sunduk. Şu anda Mersin’de temelini attığımız ve golf turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz iki otel yatırımımız da devam ediyor. Ayrıca, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te de yeni bir otel yatırımına başladık. Hedefimiz, diğer sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da sektörün lideri olmak.”

HAVALİMANI METROSU 2019'DA AÇILACAK
NİHAT Özdemir, İstanbul Yeni Havalimanı’na ilişkin şunları söyledi: “İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışına ilişkin, açılış tarihinde herhangi bir aksilik yok. 29 Ekim’de havalimanımızı açacağız. 22 Haziran’da ilk uçaklar indi. Metro, 2019’un sonuna kadar yetişecek, programlarında bir aksilik gözükmüyor.” 

ENERJİ YATIRIMLARI HIZLANDI
ENERJİ alanındaki yatırımlar hakkında da bilgi veren Özdemir, “2 yıl içinde 600 MW’ye yakın kurulu güçteki iki hidroelektrik santralini devreye almayı amaçlıyoruz. Ayrıca bu yıl sonunda 15 MW’lik jeotermal santral de faaliyete geçecek” dedi. Özdemir, şirketin Norveçli Statkraft’tan almış olduğu yaklaşık 500 MW kurulu güçteki Siirt Çetin HES hakkında, “2019’da devreye girecek. Çok hızlı gidiyor” dedi. Özdemir, 74 MW kurulu güçteki Gürsöğüt HES’in ve 15 MW güçteki Buharkent jeotermal santralinin de bu yıl devreye girmesinin planlandığını söyledi.

PARIS HILTON PARTİ VERECEK
KKTC’deki otelin önemine değinen Kanan Kavaloğlu, “Tesisimiz 598 oda ve bin 338 yatak kapasitesine sahip. Otel, ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veriyor. Otelin ilk konuklarından birisi dünyaca ünlü model ve DJ Paris Hilton olacak. Paris Hilton her yaz 5 parti yapıyor bu partilerden bir tanesini 28 Temmuz’da KKTC Limak Cyprus’da düzenleyecek” dedi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!