Tüpraş'ı alamayan MOL, Petkim'i düşünüyor

Güncelleme Tarihi:

Tüpraşı alamayan MOL, Petkimi düşünüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 11:25

Tüpraş ihalesinde elenen Macar Petrol ve Gaz Firması MOL, Türkiye'deki diğer fırsatları incelemeye devam edecek. MOL Grup Strateji Başkanı Michel Marc Delcommune, özelleştirilmesi durumunda Petkim'le ilgilendiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Delcommune, MOL'un geçtiğimiz 5 yıl içinde 11 özelleştirmeye dahil olduğunu, Türkiye'de katıldıkları ihale sürecinin ise şu ana kadarki en şeffaf ve en iyi organize edilmiş süreç olduğunu belirtti.

YENİ REFERANS FİYAT OLUŞTURDU

İhalede Koç-Shell Ortak Girişim Grubu'nun verdiği 4 milyar 140 milyon dolarlık fiyata ilişkin de Delcommune, bunun esasında dünya çapındaki rafineriler için yeni bir referans fiyat oluşturduğunu söyledi.

Delcommune, “Tabii bu gerçeği artık kabul etmek gerekir ki bu gerçek, MOL için hiç de kötü bir gelişme değil. Çünkü MOL'un da 4 tane rafinerisi var. O nedenle demek ki bizim rafinerilerimiz de bizim düşündüğümüzden daha değerliymiş. Tüpraş ihalesinden sonra MOL'un da hisse fiyatları arttı” dedi.

Haberin Devamı

"KAZANAN KONSORSİYUMA TEKLİFTE BULUNMADIK"

Tüpraş ihalesini kazanan konsorsiyuma herhangi bir teklifte bulunmadıklarını söyleyen Delcommune, şu anda teklifte bulunma gibi bir planları da olmadığını kaydetti.

Michel Marc Delcommune, şunları söyledi: “Türkiye'deki iş fırsatlarına ilgimiz devam ediyor. Geldik hemen gidiyor değiliz. Türkiye'deki fırsatları incelemeye devam edeceğiz. Motor yakıtları sektöründeki fırsatları değerlendireceğiz.”

Delcommune, Petkim'in özelleştirilmesi durumunda, Petkim'le ilgili de analizler yapacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!