Tüp geçişin temeli 9 Mayıs’ta atılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüp geçişin temeli 9 Mayıs’ta atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2004 02:14

Başbakan Tayyip Erdoğan ile katıldığı Japonya gezisinin ardından Hürriyet’e bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Japonlarla tüp geçiş konusunda tüm çalışmanın tamamlandığını belirtti.

Geçiş inşaatı için ilk kazıkların 9 Mayıs’ta Üsküdar’da çakılacağını ifade eden Yıldırım, projenin 4.5 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Tüp geçiş projesinin 144 yıllık bir mazisi olduğunu belirten Yıldırım, ‘Bu önemli proje en sonunda hayalden gerçeğe dönüyor’ dedi.

Tüp geçiş projesi, Avrupa yakasındaki Halkalı ile Anadolu yakasındaki Gebze’yi kesintisiz ve yüksek kapasiteli banliyo hattı sistemi ile birleştirecek. Proje ile her iki yakadaki demiryolları hatları İstanbul Boğazı’nın altından geçen bir demiryolu tüneli ile birbirine bağlanacak. Hat, Yedikule’de yeraltına girecek, Yenikapı ve Sirkeci yeraltı istasyonları ile devam edecek, boğazdan geçerek Üsküdar yeraltı istasyonuna bağlanarak, Söğütlüçeşme’de yüzeye çıkacak. Dördü yeraltı istasyonu olmak üzere toplam 41 istasyonun bulunduğu raylı sistemin uzunluğu 76 kilometre olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!