‘Tüm zorlukların üstesinden geldiniz’

Güncelleme Tarihi:

‘Tüm zorlukların üstesinden geldiniz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 20:55

İNGİLTERE kabinesinin tek iş dünyası geçmişli üyesi ve Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Lord Price, ticari ilişkilerin daha da artırılması için Türkiye’de.

Haberin Devamı

Cumartesi günü İngiltere Başbakanı Teresa May’in ziyaretinden önce Türkiye’ye gelen ve ilişkileri Hürriyet’e özel verdiği röportajda değerlendiren Price, Türkiye’nin çok değerli bir ortak olduğunu vurguladı. Türkiye’nin zor bir yıl geçirdiğini hatırlatan Price, “Türkiye, güvenlik sınamalarıyla, bir darbe girişimiyle ve döviz dalgalanmalarıyla karşı karşıya kaldı ve bunların üstesinden geldi. Son küçülmeye rağmen, ekonomisi beklenenden çok daha dirençli olduğunu gösterdi ve temelleri büyük ölçüde sağlam. Bu da özel sektör iş dünyasının esnekliğinden ve yenilikçiliğinden kaynaklanıyor”dedi. 

UZUN VADELİ BURADAYIZ

Stratejik avantajlarıyla İstanbul’un finans merkezi olma konusunda muhteşem bir potansiyele sahip olduğunu da kaydeden Price şöyle konuştu: “Birleşik Krallık, Türkiye’de en çok yatırımı yapan ülkeler arasında; burada 3 bine yakın Britanyalı firma faaliyet gösteriyor. Ama bu konu da hırslıyız ve Britanyalı yatırımların daha da artmasına destek vermek için çalışıyoruz. Bu Britanyalı firmaların çoğunun Türkiye’deki iş faaliyetleri uzun vadeli ve İstanbul’un üçüncü havalimanı ve yeni sağlık kampüsleri gibi burada yürütülmekte olan büyük projelerin pek çoğuna aktif olarak dahiller. Ayrıca topraklarımızda Türk firmalarından daha fazla yatırım görmeyi de çok isteriz.”zeybekci ile buluşmaPrice, Brexit sürecinde İngiltere’nin hem Avrupa hem de tüm dünya ile yürüttüğü ticari ilişkileri yeniden düzenleme fırsatına sahip olduklarına da dikkat çekerek “Önemli olan Türk ve İngiliz iş dünyasının ilişkileri artırabileceği temel yaratmak. Bunu yapmanın bir yolu da Ortak Ekonomik Ticaret Komitesi’nden (JETCO) faydalanmak olacaktır. Ekonomi Bakanı Nihat ZeybekCi ve ben kısa bir süre önce bir sonraki toplantıyı bahar aylarında Londra’da yapma kararı aldık ve kendisini Londra’da ağırlamayı büyük bir heyecanla beklemekteyim” dedi.  Price, “Avrupalı komşularımızla, mümkün olan en iyi serbest ticaret anlaşmasını yapmasını istiyoruz ama aynı zamanda üçüncü ülkelerle kendi ticaret anlaşmalarımızı da görüşebilmek istiyoruz. Türkiye ile ticari ilişkilerin geleceğinin tam olarak açıklığa kavuşturulmamış olması nedeniyle herhangi bir sorunla karşılaşmaması ve uzun vadede ikili ticari anlaşmalarımızdan karşılıklı olarak sağlayacağımız kazançları nasıl daha da arttırabileceğimizi belirlemek için Türk hükümetiyle de görüşmeler yapacağız” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!