Tüm dünyaya hizmet ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tüm dünyaya hizmet ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2016 23:51

Bu yıl ilk kez Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında şampiyonlara ödüller verildi. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere 3 başbakan yardımıcısı ve 7 bakanın katıldığı törende, Doğan TV Haber ve Görsel Yayıncılık AŞ ise ‘Görsel-İşitsel Hizmetler’ kategorisinde birincilik ödülü aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında şampiyonlar ödüllerini aldı. 11 sektörde ilk üç sırayı alan 33 firmanın ödüllendirildiği gecede, Türkiye genelinde ilk 10 sırayı alan firmaların ödüllerini ise Başbakan Binali Yıldırım verdi. Araştırmada, Türkiye genelinde ihracat tutarı bakımında ilk sırayı Türk Hava Yolları alırken, Pegasus, Çalık Enerji, Sun Ekspress, Gap İnşaat, Atlas Global, Yapı Merkezi, Netlog Lojistik Grubu, Odeon Turizm, Taha Kargo takip etti. ‘Görsel-İşitsel Hizmetler’ kategorisinde Doğan TV Haber ve Görsel Yayıncılık AŞ ise sektörünün ödül alan lider şirketi oldu.

DESTEKLER SÜRECEK

Başbakan Binali Yıldırım hizmet ihracatının şampiyonlarına ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada hizmet işinin akıl işi olduğunu söyleyerek, “Akıl teri ile para kazanmayı daha fazla artırmalıyız. Gelişmenin yolu bu. Akıl şu anda birçok şeyin üzerindedir. Ülkemizi dünyanın her tarafında tanıtan ihracatçılarımıza hükümetimiz ve milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mal ve hizmet sektörleri için verdikleri desteklere devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Bize150 milyar dolar mal ihracatı yetmez bunu daha yükseklere çıkarmalıyız. Bunun için yöntem değiştirmeliyiz. 2017’de önemli bir başarı elde etmek istiyoruz. Bunun için bir seferberlik başlattık. Hizmet ticaretinin de önü açılacak. Bütün gayretlerimiz tek tek yerine geliyor. İhracata dayalı büyüme için harekete geçtik. Başbakanımızın talimatı ile fuarlarla ilgili destekleri ikiye katladık. İhracat desteklerini de üç katına çıkardık.” 

Haberin Devamı

18.5 MİLYAR $ İHRACATTİM

Başkanı Mehmet Büyükekşi ise araştırmanın amacının 2023 yılında 150 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefine ulaşmak olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:“Son 10 yılda küresel hizmet ihracatı iki katına çıkarak 4.9 trilyon dolar değerine ulaştı. Ülkemizin ise 2015 yılı toplam hizmet ihracatı 46.3 milyar dolar. 2015’te 24 milyar dolar fazla vererek net hizmet ihracatçısı olduğumuzu da eklemek istiyorum. Özellikle turizm, taşımacılık ve inşaat hizmetlerinde ihracat fazlası veriyoruz. Araştırmaya konu olan 500 firmamız 2015 yılında toplam 18.5 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdi. Bu rakam, ülkemizin hizmet ihracatının yüzde 40’ına tekabül ediyor.” Ayrıca Büyükekşi, hükümetin ihracat desteklerini üç katına çıkarması, Kredi Garanti Fonu’nun yapısını ihracatçılar lehine değiştirmesi, ihracatçılara yeşil pasaport verilmesi gibi konularda verdiği tüm destekler sonrasında, TİM olarak 2017 yılını ihracat için bir atılım yılı olarak ilan ettiklerini söyledi. 

Haberin Devamı

EN ÇOK HİZMET İHRACATI YAPAN İLK 10 FİRMA

1-Türk Hava Yolları 

2- Pegasus

3-Çalık Enerji

4- Sun Ekspress 

5-GAP İnşaat

6-Atlas Global

7-Yapı Merkezi

8-Netlog Lojistik

9-Odeon Turizm

10-Taha Kargo

Tüm dünyaya hizmet ediyorlar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, günün anısına dikilen 250 ağacın sertifikasını Başbakan Binali Yıldırım’a birlikte verdiler.

 

DOĞAN TV İHRACAT ŞAMPİYONU 

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlendiği “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet ihracatçısı” ödül töreninde Kanal D, “Görsel – İşitsel” Hizmetler sektörünün birincisi oldu. Doğan Televizyon Grubu Uluslararası Satış ekibi, Kanal D’nin kataloğunda bulunan sayısız dizinin yanı sıra bugün ekranlarımızda seyrettiğimiz Vatanım Sensin, Hayat Şarkısı, Şeref Meselesi, Poyraz Karayel, Tatlı İntikam ve Bodrum Masalı gibi sevilen dizilerini dünyanın farklı ülkelerine ulaştırdı. Uluslararası satışlardan sorumlu Kurumsal Strateji Grup Başkanı Özge Bulut Maraşlı, “İlk dizi satışının yapıldığı 2007 tarihinden günümüze kadar 142 ülkeye 56 bine yakın bölüm, 80 bin 755 saat içerik satan Kanal D, markasının ülkedeki bilinilirliğini uluslararası platformlara taşımakta da aynı başarıyı gösterdi. Ülkemize yarattığımız değerden ve bu değer ile aldığımız birincilikten onur duyduk” dedi.

 

Haberin Devamı

Tüm dünyaya hizmet ediyorlar

 

BAKMADAN GEÇME!