Tüketicilerin banka borcu 40.2 milyar YTL

Güncelleme Tarihi:

Tüketicilerin banka borcu 40.2 milyar YTL
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2005 15:53

Tüketicilerin bankalara olan konut, otomobil, diğer tüketici kredileri ve kredi kartı borçları, özellikle konut kredilerindeki hızlı büyümeye paralel olarak geçen hafta 40.2 milyar YTL’ye kadar çıktı.

Merkez Bankası’nın verilerine göre son haftalarda gözlenen kredi kartı borçlarındaki azalış ve diğer tüketici kredilerindeki artış eğilimi geçen hafta da devam etti. Bankaların konut, otomobil ve diğer amaçlarla kullandırdığı tüketici kredileri geçen hafta 284 milyon YTL artarak 24.3 milyar YTL’ye yükseldi.

Tüketici kredilerindeki büyümenin 251.3 milyon YTL’Lik bölümü son aylarda faiz oranları hızla aşağı çekilen ve vadesi uzayan konut kredilerinden kaynaklandı. Bu artışla 9.2 milyar YTL’ye kadar yükselen konut kredilerinde yıl başından bu yana yaşanan artış ise 6.6 milyar YTL’yi buldu.  Otomobil kredileri geçen hafta 5.6 milyar YTL’ye, diğer amaçlarla kullanılan krediler ise 9.5 milyar YTL’ye çıktı.

KREDİ KARTI BORÇLARI AZALIYOR

Tüketici kredilerindeki artışa karşılık, tüketicilerin bankalara olan kredi kartı borçlarındaki azlma eğilimi ise devam ediyor. Geçen hafta 205 milyon YTL azalan kredi kartı borçları 15.9 milyara indi. Azalma taksitsiz kredi kartı borçlarından kaynaklandı. Taksitli kredi kartı borçlarının 20.7 milyon YTL artarak 5 milyar YTL’ye yaklaştığı geçen hafta taksitsiz borçlar ise 224 milyon YTL’lik düşüşle 10.8 milyara geriledi. (ANKARA/ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!