'Tüketici ancak kemik alabiliyor'

Güncelleme Tarihi:

Tüketici ancak kemik alabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 20:45

TÜRKİYE’de kırmızı et ve akaryakıtta devam eden fiyat artışlarını eleştiren Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıktı Yılmaz, "Artan et fiyatları ile tüketici ne yazık ki ancak kemik alabiliyor. Bu yanlış uygulama kaçakçılığı ve kayıt dışılığı özendiriyor" dedi.

Haberin Devamı

TÜDEF, akaryakıt ve kırmızı etteki fiyat dalgalanmaları ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek yetkili bakanlıkları uyardı. TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicinin alım gücünün düştüğünü ve eti vitrinden seyredecek hale geldiğini belirterek, süt fiyatlarındaki düşüş devam ettiği sürece ette yeni bir kriz yaşanacağını ifade etti.

Canlı hayvan ithalatı ile deli dana hastalığının Türkiye’ye girdiğini iddia eden Yılmaz, Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün illere gönderilen ithal hayvanların sakatatlarını yakılmaması ve gömülmemesi konusunda uyardığını hatırlattı. Tüketicinin sağlığı ile oynandığını ileri süren Sıtkı Yılmaz, "Artan et fiyatları ile tüketici ne yazık ki ancak kemik alabiliyor. Bu yanlış uygulama kaçakçılığı ve kayıt dışılığı özendiriyor" dedi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın en büyük nedeninin yüksek vergi ve kar marjı olduğunu ifade eden Yılmaz, artan araç kullanımına rağmen benzin tüketimindeki düşüşün kaçakçılığın göstergesi olduğunu kaydetti.

Kuzey Afrika’da ve Ortadoğu’da yaşanan olayların benzin fiyatlarına yansıyacağını belirten Sıtkı Yılmaz, krize karşı alınacak önlemlerin tüketicinin cebine karşı olmaması gerektiğini söyledi. Yurtdışında 1 liraya satılan benzinin Türkiye’de 4 liraya satıldığına dikkat çeken Yılmaz, akaryakıttaki verginin yüzde 40’a indirilmesini ve yargının ÖTV kararının uygulanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!