Tuğrul Bey'e Macar şeref madalyası

Güncelleme Tarihi:

Tuğrul Beye Macar şeref madalyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk-Macar İş Konseyi Başkanı Tuğrul Erkin, iki ülkenin ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı, Macaristan Cumhurbaşkanı Arpad Gönz tarafından ‘şeref madalyası’ ile ödüllendirildi.

Aynı zamanda Tekser İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi olan Erkin'e ‘‘Cumhuriyet Subay Orta Haç Şeref Madalyası'nı, Cumhurbaşkanı Gönz adına, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi György Kery taktı. Büyükçelçi Kery, Macaristan Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende, Erkin'in, iki ülkenin ekonomik işbirliğinde ‘büyükelçi' gibi görev yaptığını belirterek, ‘‘Saygınlığınız ve uzman görüşlerinizle, işbirliğinin önünde duran engellerin aşılmasında büyük gayretler sarfediyorsunuz’’ dedi.

Erkin de, iki ülke arasındaki bağların, resmi bir dostluk bağının çok ötesinde olduğunu belirterek, İstanbul'un, Macar Urban Usta'nın toplarıyla fethedildiğini, Türk fikir hayatının da İbrahim Müteferrika tarafından aydınlandığını vurguladı. Halen pek çok ortak projenin özveriyle yürütüldüğünü belirten Erkin, büyük onur duyduğu bu ödülden sonra da iki ülke arasındaki özel dostluğu yaşatmak için ömrü boyunca çaba göstereceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!