Tüfenkci’den erken rezervasyon uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tüfenkci’den erken rezervasyon uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 21:31

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, paket tur ve otel konaklamaları için yapılan erken rezervasyonlarda yaşanan mağduriyetlere ilişkin tüketicilere uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Tüfenkci, tüketicilerin mağduriyet yaşamamaları için bakanlık olarak çalıştıklarını vurguladı. Tüfenkci, şöyle konuştu: “Vatandaşımız, öncelikle tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığını sorgulamalı. Mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentesi veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verildiğinin ve internet sitelerinin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olduğunun kontrol edilmesi, sosyal medya üzerinden yapılan satışlar yerine seyahat acentesinin internet sitesinin tercih edilmesi önemli. Seyahat acentelerinin ve turizm tesislerinin belgeleri, kaç yıldız sahibi olduğu ‘www.kulturturizm.gov.tr’ ve ‘www.tursab.org.tr’ adreslerinden öğrenilebilir.”

Haberin Devamı

FESHETME HAKKI VAR

Tüfenkci, “Tüketicinin paket tur sözleşmesini 30 gün öncesine kadar feshetme hakkı var. Tüketici, bu süre zarfında yazılı veya kalıcı veri saklayıcısıyla bildirmek kaydıyla paket tur sözleşmesini feshedebilir. Bu durumda, vergi hariç bedelin kesinti yapılmaksızın iade edilmesi gerekiyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!