TÜDEF'ten zamları boykot çağrısı

Güncelleme Tarihi:

TÜDEFten zamları boykot çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 13:52

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, başta akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV ve öğrenci harçları olmak üzere pek çok alanda “fahiş zam” yapıldığını savunarak, “Tüm zamlara karşı tüketimden gelen tüketmeme hakkımızı kullanalım. 4-6 Eylül'de akaryakıt almayalım” dedi.

Haberin Devamı

Çetin, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası, SOLAÇEK ve Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Ankara Şubesi'nden temsilcilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, 14 Temmuz tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 95 oktan kurşunsuz benzinin yapılan ÖTV zammı ile 1,6915 ile mazotun ise 1,1545 lira olduğunu belirten Çetin, 1 litre benzinin rafineri çıkış fiyatının 0,83 lira, pompa litre fiyatının ise 3,20 lira olduğuna dikkati çekti.

Çetin, her sene yılbaşında yeniden değerleme oranında artırılan değerli kağıt bedellerinin yıl ortasında yüzde 50 zamlandığını, öğrenci harçlarına, şekere ve suya da zam geldiğini ifade eden Çetin, akaryakıt zammının sebze ve meyve fiyatlarından tekstile kadar petrol türevlerinin kullanıldığı her mal ve hizmete zam anlamına geldiğini vurguladı.

Haberin Devamı

“Elektrik zamları, Emlak Vergisi ve Motorlu Taşıt Vergisi alınmış bir kez daha alınmak üzere beklemektedir. Diğer mal ve hizmetler için de zamlar devam edecektir” diyen Çetin, şunları kaydetti:

“Tüketicilere tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz; Gelin soyguna daha fazla seyirci kalmayalım. Adaletli bir gelir dağılımı için başta akaryakıt zamları olmak üzere tüm zamlara karşı tüketimden gelen tüketmeme hakkımızı kullanalım. 4-6 Eylül'de akaryakıt almayalım. Toplu taşım araçlarını, bisikleti tercih edelim. Yürüyerek işe gidelim. İstanbul'dan Ankara'ya zamlara (dur) demek için bisikletle protesto turuna katılalım.”

Tüm örgütleri ve bireyleri kampanyaya destek vermeye çağıran Çetin, “Ülkesini seven, zamlara ve yoksulluğa karşı olan tüm bisiklet gruplarını bizimle birlikte zamlara karşı pedal çevirmek için 4-6 Eylül'de İstanbul-Ankara turuna bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!