TÜBİTAK'dan dev projeler

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAKdan dev projeler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

TÜBİTAK, Türkiye'nin 2000'li yıllara damga vurması için bir dizi projeyi önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacak. 2000 yılında uzaya Türk yapımı uydu fırlatma hazırlıkları yapan TÜBİTAK, günlük hayata yönelik bir çok projeye de imza atacak. Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Hürriyet'e TÜBİTAK'ın projelerini sıralarken, amaçlarının ‘‘Dünya teknolojilerini taklit etmek değil, kendi teknolojimizi üretmek’’ olduğunu söyledi. TÜBİTAK'ın yakında hayata geçireceği projeler şunlar:

Bilimsel iletişim: Türkiye'deki üniversitelerin bilgisayar ortamında birbirine bağlanması, bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Dünya üniversiteleri ile bağlantı ise 98 Mayısında gerçekleştirilecek.

Türk yapımı uydu: Tamamiyle Türkiye'de üretilerek ülkemizde kurulan bir rampayla uzaya gönderilmesi planlanan mikro uydu, diğerlerinden 10 kat daha ucuza mal olacak.

Toplumsal hareket: Tüm üniversite rektörleri ve sanayicilerle toplantılar yapılacak. Yeni projeler üretilmesi sağlanacak.

Bilgi bankası: Vatandaşların evlerindeki bilgisayarlardan kamuya ait tüm bilgilere ulaşması sağlanacak. TÜBİTAK, vergi, arazi, bankalar, bakanlıklar, belediyelerle ilgili bilgi bankası kuracak.

İnternet kafeler: Gençlerin kahve köşelerinden kurtarılması için İnternat kafelere teşvik verilecek.

Elektrik arızaları: TÜBİTAK, Boğaziçi Elektrik Şirketi ile yaptığı anlaşma uyarınca arıza onarımı işine girdi. Şirket merkezinde kurulan bilgisayar odasından, elektrik arızalarının bloke edilmesi sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!