TÜBİTAK: Hedefimiz 2 bin 500 kilometre menzilli füze yapmak

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK: Hedefimiz 2 bin 500 kilometre menzilli füze yapmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

TÜBİTAK Başkanı Prof. Yücel Altınbaşak, 2 bin 500 kilometrelik füze hedefine iki yıl içinde ulaşmak istediklerini söyledi.

Altınbaşak, “500 kilometre menzilli füzeyi TSK’ya teslim ettik. Bu yıl da bin 500 kilometre menzilli füzeyi tamamlamak niyetindeyiz” dedi. Altınbaşak, temel amaçlarının Türkiye’den Google, Microsoft, Facebook gibi girişimcilik ürünleri çıkarmak olduğunu vurguladı. Altınbaşak, şunları söyledi:
Mayını yeraltında bulan araç
TÜBİTAK’ta 300’den fazla proje var. Hedef odaklı bir yaklaşım ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilk iki aşamasında 100 bin TL verdiği 400 proje arasından seçeceğimiz projelere 500 bin TL hibe vereceğiz. Üç değişik yöntemin birleştirilmesi ile yeraltı mayınları tespit edebilecek, duvarın arkasındaki bir odadan görüntü alabilecek bir teknoloji geliştirdik. Türkiye’nin dünya ile yarışabileceği bu teknoloji de bir hafta önce TSK’ya teslim edildi.
2500 kilometre menzilli füze
Son Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında 8 karar alındı. 9. karar da Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın isteği doğrultusunda alındı. Hedefimiz, karadan ve havadan atılabilen füzenin menzilini, 2 bin 500 kilometreye çıkarmak. 500 kilometre menzilli füze projesini tamamlayıp TSK’ya teslim ettik. 10 metre sapma ile hedefi vurması istenen füze testlerde 5 metre sapma ile hedefi imha edebildi. 2012 sonuna dek sözkonusu füzenin menzilini bin 500 kilometreye çıkarmak niyetindeyiz. 2 bin 500 kilometre menzilli füze de artık bizim için gerçekçi bir hedef.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!