TÜBİTAK çocuklara bilimi sevdirecek

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK çocuklara bilimi sevdirecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 01:14

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) EXPO 2016 Antalya’da açacağı TÜBİTAK Bilgi Evi’nde çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Bilgi evinde her yaştan çocuk için güneş teleskopu, atölye çalışmaları, interaktif sergilerin yanı sıra gökyüzü olayları ve uzayla ilgili bilgilendirmeler de yapılacak.

Kongre Merkezi’nin önünde yer alan bilgi evinde çocukları bilimle tanıştırmak ve sevdirmek için çeşitli etkinlikler yapılacak. Bilim insanı olma yolunda çocuklara ışık tutabilmeyi amaçlayan TÜBİTAK Bilgi Evi’nde bilimin eğlenceli yüzü gösterilerek çocukların eğlenmesi de hedefleniyor. TÜBİTAK çalışanı Melike Erol, bilgi evi hakkında şunları söyledi:

“Ev 5 bölümden oluşuyor. Uzay bölümümüz burada. Gök atlasımız mevcut. Bulunduğunuz tarihe göre gökyüzünün nasıl göründüğünü görebiliyorsunuz. Sonrasında yine astronot panolarımız var. Çocuklar başlarını koyarak fotoğraf çektirebilecekler. Göktürk 2 uydumuzun maketi var. Rasatın yine bir maketi var. Rasat ve Göktürk 2’nin görüntüleri sayesinde GAP Bölgesindeki yetiştirilen bitkilerin detaylı analizi gerçekleştirilecek. Bu analizler sonucunda ürünler hakkında rekolte tahmini, gübre ihtiyacı, sulama, bitki hastalık tespiti şeklinde EXPO’nun alt çevre konusuna uygun maketlerimizi burada sergiledik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!